CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT contra la repressió i persecució sindical a Roca-Maroc

Dimecres, 5 octubre, 2011

Denunciem la repressió i persecució sindical a Roca-Maroc, ja n'hi ha prou d'assetjament i amenaces contra els companys treballadors de la fàbrica de Roca-Maroc a Settat.

Els treballadors companys de Roca-Maroc estan patint una persecució i assetjament des que han decidit organitzar-se com a secció sindical de la CDT (Confederació Democràtica del Treball), que ja compta amb més de 300 treballadors afiliats. Hi ha hagut acomiadaments, sancions, amenaces i una gravíssima agressió contra el secretari de la secció sindical de la CDT de Roca, perquè cessés la seva activitat sindical.

La direcció de Roca-Maroc els nega el dret a constituir el sindicat, malgrat que el mateix govern del Marroc si ho ha fet ja. Roca està vulnerant un dret bàsic dels treballadors per, a més, privar del dret democràtic de convocar eleccions sindicals i constituir el Comitè d'empresa al qual tenen ple dret.

A la visita dels companys de CGT-ROCA a Settat, van poder veure i escoltar dels propis treballadors, actituds i fets per part de la direcció de ROCA-Maroc com:

* Que els acomiadaments es produeixen sense preavís, ni cap indemnització encara que la llei del Marroc així ho reconeix, solen també tendir trampes a treballadors per argumentar un acomiadament objectiu, com així van fer amb un membre de la Secció Sindical.

* En el cas que el treballador que entra al següent torn no assisteixi, obliguen al treballador del primer torn a treballar 8 hores més i a seguir al dia següent el seu torn habitual treballant 16h seguides, si el treballador es nega, la sanció o l'acomiadament és el següent pas per part de l'empresa.

* És el metge de l'empresa qui decideix els dies de baixa, que en la majoria dels casos és cap, sancionant la falta al treball amb falta molt greu o acomiadament.

* Fa aproximadament 5 mesos va morir un company que en sentir-se molt malament a la feina va ser traslladat al dispensari en un carretó de càrrega i davant la gravetat portat a l'Hospital, deixant-lo allà sense acompanyament, l'hospital li va donar alta el mateix dia a casa on va morir, l'empresa no es fa càrrec de res i no reconeix cap responsabilitat.

* Si un treballador està indisposat l'aparten a un racó de la fàbrica, en un carro de traslladar WC, perquè se li passi i sense cap assistència mèdica (hi han fotos que ho demostren).

Des de la CGT juntament amb altres organitzacions i associacions seguirem denunciant públicament a nivell internacional aquestes agressions contra els treballadors Marroquins a ROCA-Maroc

NO ALS ABUSOS EMPRESARIALS!

NO A LA REPRESSIÓ SINDICAL!

Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT


Des de la Secretaria de Relacions Internacionals juntament amb els companys de CGT-Roca fem una crida a tota la CGT a nivell estatal per denunciar públicament a l'empresa ROCA i fer un enviament massiu de faxos i correus electrònics denunciant la repressió que pateixen els nostres companys del Marroc per part de l'empresa

Us adjuntem les adreces de correu electrònic i de faxos per protestar i rebutjar aquesta agressió i que els companys del Marroc sàpiguen que no estan sols.

¡NO A LOS ABUSOS EMPRESARIALES! ¡NON AUX ABUS DES ENTREPRISES!

¡NO A LA REPRESIÓN SINDICAL! ¡NON À LA RÉPRESSION SYNDICALE!


Aquestes són les adreces de correu electrònic i números de fax per a fer els enviaments:

- Enviament als e-mails d'oficines centrals Grup Roca, Roca-Maroc i ambaixades i oficines:

infosan@roca.net, export_dir@roca.net, hamza.abdelilla@ma.roca.net, expo.casablanca@ma.roca.net, bouali.abdelkrim@ma.roca.net, enrique.egea@ma.roca.net, info@belma.ma, belma1@menara.ma, contact@groupe-safari.com, locamed@menara.ma, bennis@maroclear.com, mouna.bengeloun@maghrebail.co.ma, aitmanos@menara.ma, president@cgem.ma, mtamer@bogart.ma, contact@autograph.ma, mustaphamoulay@cgem.ma, mohamedbenarbia@libe.ma, ahmedsaaidi@libe.ma, mohamedbouarab@libe.ma, larbibouhamida@libe.ma, kamalmountassir@libe.ma, HMarrakchi@maghrebindustries.com, al@alliances.co.ma, atazlaoui@onapar.ma, fzelmansouri@onapar.ma, j.belahrach@manpower-maroc.com, gdholding@menara.ma, amineb@kitea.ma, ab.alaoui@cih.co.ma, norys.c4@iam.net.ma, slaoui@smadia.co.ma, f.mekouar@fidarocgt.ma, f.hyacinthe@ona.co.ma, a.afri@ona.co.ma, saddouq@one.org.ma, d.boukharfien@cgem.ma, n.ziatt@stroc.ma, zfahim@bdojiwar.com, amdh1@mtds.com, courrier@leconomiste.com, emploi_rabat@yahooo.fr, amdh.attadamoun@yahoo.fr, kamalel@lematin.ma, mhi@maroc-hebdo.press.ma, m.jouahri@lematin.ma, constrab.rabat@mtin.es, risbouks@yahoo.fr, emb.rabat@maec.es, cog.rabat@maec.es, cog.casablanca@maec.es, cog.nador@maec.es, mail@maec.gov.ma,

- Enviament de faxos:

A la atención de Sr. Xavier Aguilera, jefe de RRHH de todo el Grupo Roca. FAX. 934052773

Al Director General Enrique Egea en Roca Marruecos. FAX. 00212523405942, mail: enrique.egea@ma.roca.net

Delegación de Trabajo Marroquí en Settat FAX. 002120523403494

Ministerio de Exteriores Marroquí FAX. 00212537765508 y 00212537764679

Al Director Comercial en Casablanca (Marruecos) FAX. 0021222366096

A la Confederación de Empresarios Marroquíes FAX. 00212522983971

A la embajada de España en Rabat FAX. 00212630600 y 00212630599

Al Consulado español en Casablanca FAX. 00212205049 y 00212313270

Al Consulado general español en Rabat FAX. 0021235732004

Al Ministerio de Trabajo de España en Marruecos FAX. 0021237633900 y 0021237633960

Oficina económica de la embajada española FAX. 00212522313270

Asociación Marroquí de Derechos Humanos FAX. 00212537738851


I podeu enviar correus de suport als companys marroquins:

LES CAMARADES DE LA CGT DE L'ETAT ESPAGNOL SONT AVEC VOUS

follini2010@hotmail.com i mahjmoh@yahoo.fr

Gràcies a tots.

Secretaria Relacions Internacionals CGT i Secció Sindical CGT Roca Gavà

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció