CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT contra la violència masclista. 7N – Marxa estatal contra les violències masclistes

Divendres, 30 octubre, 2015

El dissabte 7 de novembre, CGT, juntament amb els moviments feministes, sortirem al carrer, en una Marxa Estatal, per cridar que ens volem vives!

A les 12h al Paseo del Prado nº 18, Madrid. Final del recorregut: Plaza España

El moviment feminista es movilitza el 7 de novembre contra totes les violències masclistes. Davant de la manca de voluntat política ocuparem els carrers de Madrid per exigir a l’Estat Espanyol una política contundent i clara en educació, prevenció i atenció a totes les violències masclistes. Les violències masclistes i les violències envers les dones són assumpte de totes i tots, i és imprescindible movilitzar tota la societat formant part d’aquesta marxa.

No més agressions contra les dones! Prou feminicidis! Els governs i el conjunt de la societat han de respondre davant aquestes violències!

Autobusos des de Barcelona

La marxa començarà a les 12:00 des del Ministeri de Sanitat. Estem organitzant autobusos des de Barcelona per participar al bloc inicial de dones. Sortirem el dia 6 de novembre al voltant de les 23:00 i tornarem el 7 de novembre a partir de les 17:00.

Per anar a la Marxa cal:

  • Omplir el formulari que trobareu a https://novembrefeminista.wordpress.com/vinealamarxa/
  • Fer un ingrés de 37€ al número de compte: ES39 0075 0128 86 0600566442 posant el teu COGNOM + NOM amb el concepte MARXA 7N

Inscripcions fins el 29 d’octubre.

7BUENACALIDADmadrid

SEGUIM SORTINT AL CARRER, PERQUÈ ENS VOLEM VIVES

No n’hi ha prou amb la denúncia pública cada vegada que es produeix un assassinat. Necessitem un pla permanent d’actuació integral política i social. És un feminicidi, és terrorisme contra la dona i aquest ha de tenir una resposta activa, directa i clara.

Hem d’activar les xarxes de solidaritat necessàries i organitzar l’autodefensa feminista per eliminar tot tipus de tolerància i connivència activa i passiva amb la massacre que estem patint. És necessari, des de tots els fronts,eradicar els assassinats masclistes i segar-ne les seves arrels, el patriarcat, un sistema que ens oprimeix i que ens vol passives.

Prou de mirar cap a altres bandes davant les manifestacions quotidianes del masclisme i als poders fàctics còmplices i justificants de la violència, com determinats mitjans de comunicació que s’esforcen fins l’absurd per obviar que es tracta d’assassinats masclistes, de terrorisme masclista, d’un feminicidi. La justificació en mitjans de comunicació de masses és una complicitat activa amb la perpetuació del patriarcat.

També és necessari denunciar que en època de retallades, la situació dels serveis a la dona és més precària que mai. Justament en aquestes situacions veiem que el suport i l’acompanyament a les dones maltractades és necessari i una prioritat social. Des del front sindical, la lluita contra el masclisme i les seves nefastes conseqüències s’ha de reforçar també treballant en contra de les retallades en els serveis públics i especialment en l’assistència a la dona i a les violències. La precarietat de les treballadores d’aquest sector ha de desaparèixer per poder oferir el millor suport possible a les dones que pateixen violència i poder prevenir així més assassinats.

Les actituds, pensaments i sentiments que configuren el masclisme i perpetuen el patriarcat no són naturals ni per homes ni per dones, sinó que s’aprenen, es desenvolupen i es fomenten en aquesta societat emmalaltida i en aquest sistema econòmic opressor, perpetuat pel sistema polític, educatiu, laboral i social. No acceptarem en cap àmbit de les nostres vides al masclisme i qui no accepta la llibertat més genuïna de la dona, a qui no ens deixa que pensem, que decidim, que siguem mestresses del nostre destí. No tots els homes exerceixen violència masclista, ni la immensa majoria són assassins de dones, però el sistema sí que ho és en si mateix. Està construït sobre la violència contra les dones com a mecanisme clau de coerció i opressió, ja sigui en l’educació, en la família, en les organitzacions, en la societat o en les supersticions.

Hem de prendre l’espai públic, redoblar els esforços autoorganitzatius i reivindicar els drets que el sistema polític capitalista i masclista ens té segrestats. Només nosaltres trencarem aquesta opressió i podem revolucionar les relacions socials entre dones i homes, les relacions de poder en l’àmbit personal i en l’àmbit econòmic, des del suport mutu i l’acció directa.

La CGT Catalunya cridem a la mobilització permanent en la lluita social i sindical per no retrocedir ni un centímetre en els drets conquerits ni com a treballadores ni com a dones i per guanyar els que ens tenen negats.

Sortim al carrer, perquè ens volem vives!

NO SÓN MORTS AÏLLADES, ÉS UN FEMINICIDI!

Secretaria de Gènere de la CGT de Catalunya
Telf. 665054239
@Genere_CGT
https://www.facebook.com/generecgtcatalunya

Circular crida 7N a Madrid

Attached documents