CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT contra les agressions i amenaces que pateixen les comunitats zapatistes a Chiapas

Dilluns, 18 febrer, 2008

A/A Felipe Calderón Hinojosa, president dels Estats Units Mexicans

A/A Juan Sabines, governador de l'Estat de Chiapas

A/A Jorge Zermeño Infante, Ambaixador de Mèxic a Espanya


El 16 de febrer es compleixen 12 anys de la Signatura dels Acords de San Andrés per part del Govern Mexicà i de l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN). Es compleixen 12 anys d'incompliments reiterats per part del Govern Mexicà d'uns acords que, en essència, atorgaven als pobles indígenes el dret a l'autonomia i el dret a ser presos en compte en les decisions que els afectin.

Des d'aquell moment, les agressions i amenaces contra l'autonomia de les comunitats zapatistes ha anat en augment, fins a arribar en l'actualitat a una situació insostenible que en qualsevol moment pot desencadenar, de nou, la guerra.

Des de la Confederació General del Treball de l'Estat Espanyol i la seva Comissió de Solidaritat amb Chiapas volem traslladar-los el nostre més absolut rebuig a les polítiques que estan portant a terme, tant des del govern federal, com des del govern estatal de Chiapas, i també des dels diferents governs municipals. Aquestes agressions tenen com objectiu desplaçar a les comunitats zapatistes de les seves terres per a acabar, d'aquesta forma, amb el seu projecte autònom de sanitat, educació, habitatge i organització social i econòmica.

Per això, des de la nostra organització, els exigim:

- Que, de forma immediata, cessin els desallotjaments de terres recuperades i les agressions i fustigacions cap a les comunitats indígenes en resistència.

- La retirada immediata de les posicions militars de territori indígena.

- L'alliberament incondicional dels presos i preses polítics zapatistes.

- Que es compleixin els Acords de San Andrés.

Destaquem especialment la nostra repulsa per les gravíssimes i intolerables agressions que recentment s'han comès per part de paramilitars contra membres de Brigades d'Observació. Fem responsables directes d'aquestes agressions i de tot el que pugui arribar a succeir en els pròxims mesos a Felipe Calderón Hinojosa, president de la República, i a Juan Sabines, governador de l'Estat de Chiapas.

Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas


A continuació, document adjunt amb l'especial editat per la
Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas de la CGT sobre la situació actual a Chiapas.

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció