CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca a la Comissió de Conflictes i prepara una nova vaga indefinida a l’AVE

Dimarts, 27 novembre, 2007

En el matí d'ahir 26 de novembre CGT va convocar una concentració en l'estació de Puerta de Atocha per protestar per l'incompliment de l'acord al que va arribar CGT amb RENFE-Operadora el passat 31 d'octubre de 2007 que va permetre desconvocar les vagues que afectaven als MM.II. Maquinistes Caps de Tren i als Supervisors de Serveis a bord de l'AVE.

El compromís al que va arribar la CGT contemplava les principals reivindicacions que van motivar el conflicte, és a dir:

- Garantir la formació necessària i el futur professional dels actuals maquinistes dels trens AVE.

- Accés normatiu i pactat a la conducció dels trens AVE amb igualtat d'oportunitats per a la promoció.

L'incompliment d'aquest acord per part de RENFE Operadora i en tan poc temps de la seva signatura, ens fa reflexionar i pensem que no va deixar de ser una maniobra de distracció perquè el President del Govern pogués comparèixer en el Congrés dels Diputats i solucionar la seva presència davant les preguntes dels diferents partits polítics.

El personal de conducció dels trens AVE, se sent vexat i traït per part de RENFE Operadora ja que és l'únic personal qualificat segons la Normativa Laboral de RENFE per a poder conduir aquests trens, mentre veu com l'empresa i el sindicat gremialista de maquinistes SEMAF s'obliden de la Normativa i dels Acords signats i intenten imposar el seu criteri encara que estigui en contra de compromisos normatius.

Vam rebre en l'estació de Puerta de Atocha al President de RENFE el qual aquesta vegada, ha sortit fugint refugiant-se entre el gran desplegament de les forces de seguretat de l'estat i oblidant-se que alguns dels seus treballadors estan disposats a començar una vaga de fam per a defensar els seus drets davant la falta de paraula del Sr. Salgueiro a l'hora de fer complir els acords signats i deixar-se dur per interessos particulars d'alguns sindicalistos.

Per aquest motiu CGT, va convocar a la comissió de conflictes, (tramit de cortesia per part de CGT) per a intentar fer complir el signat, de no ser així, convocariem vagues indefinides que possiblement coincidirien amb en el pont de desembre.

Sindicat Federal Ferroviari de la CGT