CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca aturades a les Estacions d’Adif el 25 de juny

Dijous, 17 juny, 2010

LES ATURADES TINDRAN LLOC DE 11,30 A 15,30H i DE 19,30 A 00,45H.

Mai com fins a ara, després de tants anys de conflicte, hem pogut albirar per fi un reconeixement a l'hora de discutir el futur dels treballadors d'estacions d'Adif. Estem presenciant com totes les forces sindicals, almenys en aparença, presenten propostes unitàries a la Direcció per a determinar el futur de l'empresa i dels seus treballadors. En aquestes propostes, sembla quedar clar que els treballadors d'estacions han de tenir reconegudes les seves legítimes aspiracions que vénen defensant des de fa tant temps, i que necessàriament passen per un increment econòmic que els equipés a altres col·lectius de la mateixa empresa.

No hem d'oblidar que, sent els treballadors pitjor pagats de tot Adif, recauen en ells tasques de primera línia i tan importants com són: donar la imatge de l'empresa, atendre als clients i desenvolupar tasques comercials que suposen ingressos, ja sigui en taquilles, pàrquings o àrees comercials, amb una permanent disposició a actualitzar coneixements ja sigui amb els nous sistemes d'informació, venda, megafonia, etc…, un esforç que tot just es reconeix, i que solament amb la plena dedicació i professionalitat de tants anys vénen donant resultats òptims, més per la voluntat dels propis treballadors que pels mitjans per a la formació que se'ns proporcionen. Mentre, patim situacions discriminatòries amb altres col·lectius de l'empresa, als quals amb tota facilitat se li reconeixen emoluments a majors o millors condicions laborals, de promoció, etc…, arrossegant una sèrie de reivindicacions fins a avui ignorades.

És per això pel que vam resoldre plantejar el conflicte que arriba fins al dia d'avui, i que a pesar de les interpretacions que tots podem tenir, conté una certesa inamovible: La participació dels treballadors es manté, per molta pressió i persecució que s'exerceixi o s'intentin cobrar favors per part de l'adreça i les seves incondicionals que no dubten a expulsar a representants legals dels treballadors de les dependències -com a València-, donant com altres vegades la nota dissonant que recorden temps passats. Per això, en l'última convocatòria, els treballadors/es d'Àvila, Alacant, Reus, L’Aldea, Girona i Barcelona Terme, van participar en un 100% segons torns; entre un 80% i 70% a Madrid Chamartín, Valladolid, Còrdova, i Màlaga; superant el 50% a Sevilla, Tarragona, Barcelona Sants i Càceres; i participant companys de Saragossa, Huelva, Granada, Palencia, Bilbao, etc...

Creiem que en les últimes setmanes hem entrat en una nova, i esperem definitiva, etapa del conflicte i tots confiem en no trobar-nos amb les mateixes traves. Les nostres reivindicacions per quebrant, turnicitat, treballar en festius, primes, així com la garantia de futur sense pors davant alteracions funcionals o geogràfiques, exigeixen d'una vegada per sempre ser ateses. Mentrestant , estarem amb els treballadors en totes les mobilitzacions que es convoquin, donant suport i animant a la participació de tots.

SFF-CGT

www.sff-cgt.org