CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca aturades d’àmbit estatal a Correus el 22, 23, 27, 29, 30 de desembre i 2 de gener, en defensa dels drets laborals durant la negociació col·lectiva

Dijous, 18 desembre, 2014

CGT CONVOCA VAGA A CORREUS D'ÀMBIT ESTATAL EN DEFENSA DELS DRETS LABORALS DURANT LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA.

LES ATURADES SERAN LES TRES ULTIMES HORES DELS DIES 22, 23, 27, 29, 30 DE DESEMBRE I 2 DE GENER.

ESTAN CONVOCATS TOTS ELS TREBALLADORS DE CORREUS, DE REPARTIMENT, FINESTRETA, LOGISTICA, ETC

A BARCELONA CONCENTRACIÓ - SORTEIG DE LA PRECARIETAT - PERFORMANCE EL 22 DE DESEMBRE A LES 13H A LA SUBCENTRAL DE CORREUS C/GRAN DE GRAN DE GRÁCIA 118, PER A POSTERIORMENT DIRIGIR-NOS A LA PLAÇA DE LA REVOLUCIÓ, ON TINDRÀ LLOC EL PECULIAR SORTEIG DE LA LOTERIA DE LES NOVES CONDICIONS LABORALS.

Els treballadors de Correus ens trobem immersos en la negociació de les nostres condicions de treball des de fa mesos. L'empresa ha dilatat aquest procés amb manifesta mala fe, per a acabar amenaçant amb la finalització de la ultraactivitat de les condicions actuals i com a conseqüència sofrir una major reculada en les ja precàries condicions que suportem.

Correus que en l'actualitat compta amb una plantilla aproximada de 53.000 treballadors, es troba en la fase final d'un procés de privatització. Des que es va convertir en SA l'any 2001, les condicions laborals han anat empitjorant considerablement, així com la qualitat del servei que reben els usuaris.

CGT defensem en la negociació: les 35 hores setmanals de jornada laboral, 30 hores per als torns de nit, recuperació del poder adquisitiu perdut després de reiterats anys de congelació salarials, la no vinculació de les nostres retribucions a complements variables que penalitzen fins i tot les malalties, cobertura de totes les baixes, jubilacions, etc. en un país amb mes de 6 milions de desocupats. La no aplicació de la polivalència en el treball, ja que aquesta implica canvis de funcions i de torns, que suposen la precarització per als treballadors i la pèrdua de qualitat per als usuaris. També exigim que es doni solució al col·lectiu de fixos discontinus, que després d'aprovar un examen d'ingrés el 2006, continuen sense un lloc de treball estable.

Les aturades convocades aniran acompanyades d'actes de protesta. Pel que es fa una crida a la solidaritat de tots els usuaris, en benefici d'un servei públic i de qualitat.

Contra les retallades laborals i socials, ni un pas enrere.

CGT- Correus Barcelona


CGT convoca vaga i aturades a Correos

Aquesta convocatòria és d'àmbit estatal per tant, adaptada a cada comunitat segons acords des de les seves diferents assemblees. CGT buscant la unitat d'acció, ha convocat a TOTES les organitzacions sindicals de Correos a una reunió per a tractar el tema de com afrontar la negociació del conveni sobre la base de la nostra plataforma reivindicativa, feta pública i penjada en la web (http://www.cgt.info/correos/p7/PLATAFORMA%20REIVINDICATIVA%20FOLLETO2.pdf) i insistir en la conveniència per al col·lectiu de treballadors/es de Correos, de realitzar un referèndum abans de signar el IV conveni i l'acord general.

Des de CGT també volem denunciar l'acumulació de milers de de cartes certificades i paquets postals en els grans centres de tractament postal i districtes de diferents ciutats de tot el territori, a causa de les retallades de plantilla sofertes durant aquests últims anys, la contractació insuficient de personal per a la campanya de Nadal i l'augment del volum d'enviaments inherent a les dates nadalenques. Tot això en pro de la productivitat econòmica i en detriment del servei públic i de l'interès general.

Els motius que exposem per a convocar vaga són, entre altres:

- Reivindicar la nostra plataforma (en tot el seu contingut).
- Protestar per les declaracions del Director Gral. de RRHH, que entén per finalitzada la ultraactivitat del vigent conveni.
- Posar de manifest la conducta repressiva i antisindicalista de l'empresa.
- Exigència de la consulta als treballadors en REFERÈNDUM.

Per tot això convoquem VAGA A CORREOS ELS DIES 22,23,26,29 i 30 de DESEMBRE, excepte Catalunya i Balears que seran els dies 22,23,29,30 de Desembre i el 2 de Gener.
A Còrdova, aturades parcials de 3h a l'inici de la jornada en totes les unitats i torns.
A Tarragona, Castelló i Tenerife, aturades parcials de 3h al final de la jornada en totes les unitats i torns.
A Barcelona, aturades parcials de 3h al final de la jornada en totes les unitats i torns, fins i tot el dia 27.
A Girona, aturades parcials de 3h al final de la jornada en totes les unitats i torns, excepte els torns de tarda, que l'atur serà a l'inici de la jornada.
A Sevilla, aturades totals de tota la jornada, els dies 22 i 23 de Desembre.
A Madrid, aturades totals de tota la jornada, els dies 22 i 23 de Desembre, i els dies 26, 29 i 30, aturades parcials de 3h al final de la jornada en totes les unitats i torns. En la resta de províncies aturades parcials de 3h a l'inici de la jornada en les UR’s, UD’s i USI’s, i aturades parcials de 3h al final de la jornada en OFICINES, CTP’S, CTA’S i ADMINISTRATIUS

Per a més informació podeu trucar als telèfons 691.740.832 o 626.349.038

Ascensión Sánchez Martín
Secretària General de CGT Correos

http://www.cgt.info/correos/

>>> Comunicat Sindicat Federal CGT Correos i preavisos de vaga:
http://www.cgt.info/correos/pdf/huelga7.pdf

Attached documents