CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca concentració a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat en solidaritat amb els veins de Bellvitge

Divendres, 30 maig, 2008

mapa zona

Des de la Federació Comarcal de CGT en el Baix Llobregat es convoca concentració el dimarts 3 a les 9:30 h. enfront de l'ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat. És important l'assistència de tots els militants i simpatitzants possibles per a denunciar la imposició i repressió que aquest ajuntament aquesta tenint amb els veïns de Bellvitge que duen mes de 2 anys lluitant per conservar les seves zones verdes.


Aquest dia 3 hi ha ple de l'ajuntament on fins i tot volen canviar la qualificació de sorolls de la zona de residencial a industrial per a així poder ficar tota la maquinària que volen posar, per això posem la concentració a aquesta hora, ja s'ha buscat el millor dia perquè tots els delegats no tinguin problemes amb les hores sindicals.

En arxiu adjunt teniu el mapa de la zona i el document que com CGT lliurarem a l'ajuntament i repartirem a la població.


COMUNICAT DE CGT

Des de la CGT denunciem i expressem nostra mes absoluta repulsa i malestar davant el comportament que l'Ajuntament de L’Hospitalet està tenint amb els veïns de Bellvitge i mes concretament amb els veïns que viuen a l'Avinguda Mare de Deu de Bellvitge. Aquests veïns porten una lluita de mes de 2 anys per conservar el seu parc, per conservar una zona verda entre blocs essencial per a la zona, doncs la gaudeixen tant els veïns com els dos col·legis de la zona, el taller de disminuïts psiquics i els ciutadans en general.

Durant tot aquest temps de lluita l'ajuntament no ha volgut escoltar les raons dels veïns, l'única cosa que ha tractat l'equip municipal ha estat d'imposar la seva llei mitjançant la repressió i la manipulació mediatica tractant d'enfrontar als propis veïns, “uns contra altres” i enviant a les forces repressores per a fer callar la veu d'un barri obrer a força de cops, “ PORRES I PISTOLES CONTRA XIULETADES I CASSOLADES, GUERRERS SENSE COMPASIÓ CONTRA AVIS, PARES I NENS”.

Així mateix, critiquem l'actuació que han tingut i estan tenint els representants de la associació de veïns de Bellvitge davant el conflicte, doncs en comptes d'escoltar als veïns i donar suport les seves queixes i raonaments; sense consultar amb ningú , unilateralment acorden amb l'ajuntament la construcció d'un centre de disminuïts psiquics amb trastorn de conducta en el parc, en una zona verda, entre blocs de cases, havent molta terra on fer-lo a tan sols 30 metres!!

Creiem que els representants d'aquesta AV, amb la seva manera d'actuar s'han saltat a la lleugera els principis bàsics pels quals es van formar les associacions de veïns, o sigui, ser part, donar suport i defensar els drets dels veïns davant els atacs d'interessos externs contraris als d'aquests, fomentant la solidaritat entre tots i totes les persones del barri per a la millor defensa d'aquests interessos, fent-los particeps de tots els problemes que afecten al barri. Per a nosaltres el no actuar d'aquesta manera significa que tals persones ja no representen als veïns sinó altres interessos, pel que aconsellem als veïns de Bellvitge la seva destitució d'aquests càrrecs.

Veient els terrenys que els veïns assenyalen, no entenem la tossuderia municipal per a obstinar-se a malmetre el benestar i qualitat de vida tant dels veïns com dels malalts Que mou a aquests responsables municipals que es presenten com d'esquerres? serà els diners o tal vegada les ànsies de poder? Perquè el benestar dels ciutadans no sembla que els importa massa, per molt que en les eleccions reparteixin promeses i bones cares.

Per a nosaltres, les conclusions són clares, el centre entre els blocs, o sigui en el parc, destrossa una zona verda vital per al barri i obliga a fer un centre més petit que si es construïs on proposen els veïns. A tan sols 30 m. existeix un solar enorme en el qual es podria construir un centre d'una sola planta, més gran i millor condicionat, el que redundaria en benefici de la qualitat de vida dels malalts. Una solució que segur satisfaria a totes les parts.

Des de la CGT esperem que l'equip de govern mediti bé la situació i rectifiqui ja que la solució no és tan complicada i totes les parts hi sortirien guanyant. Des d'aquest sindicat donem suport incondicionalment a aquesta lluita més que digna i justa, dels veïns, els quals a més de tenir raó, estan sent brutalment repressaliats i criminalitzats injustament, negant-los el dret d'expressió i defensa dels seus interessos igualment que en l'etapa franquista. El recochineo és que ara, al mateix, li diuen democràcia.

Finalment volem recordar que:

QUI SEMBRA VENTS RECULL TEMPESTATS I A LA CGT ESPEREM QUE LES MATEIXES ACABIN NETEJANT LA HIPOCRESIA DEMOCRÀTICA QUE AVUI ES RESPIRA EN MOLTS AJUNTAMENTS, INCLÒS EL DE’L HOSPITALET.

LA NOSTRA ÚNICA ARMA ÉS LA SOLIDARITAT.

CONTRA LES MENTIDES I ENGANYS.

PER UN CENTRE ADEQUAT PER ALS MALALTS, PEL BENESTAR DELS VEÏNS, PER CONSERVAR LES NOSTRES ZONES VERDES SALVEM EL PARC !!

Salut

Confederació General del Treball (CGT) - Federació Comarcal del Baix Llobregat

Ctra. d’Esplugues 46, 08940 Cornellà, Tel: 93.377.91.63

Attached documents