CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca concentració a Tarragona el 14 de desembre en defensa del ferrocarril públic

Dimarts, 11 desembre, 2007

PER UN FERROCARRIL PÚBLIC, SOCIAL SEGUR, SOSTENIBLE I DE QUALITAT

CONCENTRACIÓ DAVANT L'ESTACIÓ DE RENFE DE TARRAGONA

DIVENDRES 14 DE DESEMBRE de 12 a 13 h

Des de la CGT, igual que des de tota la societat, observem amb preocupació el lamentable estat de deterioració al que ha arribat el servei ferroviari a Catalunya. En són els màxims culpables: la Llei del Sector Ferroviari, les obres d'un tren elitista com és l'AVE, i la mala gestió tant en el manteniment com en la modernització de les infraestructures de la xarxa convencional, realitzada pels últims governs que han invertit de manera exclusiva en l’Alta Velocitat i no en el ferrocarril que utilitzen la majoria dels usuaris i usuàries.

A la CGT creiem en un ferrocarril públic, social, segur, sostenible i de qualitat i entenem que els passos que s'haurien de donar per a aconseguir, en un futur proper, el ferrocarril que els usuaris de Catalunya mereixen, passa per solucionar la falta endèmica de personal a través d'Ofertes d'Ocupació Pública en tots els serveis ferroviaris, paralitzant les externalitzacions i subcontractacions dels diferents serveis, fomentant la recuperació de càrregues de treball privatitzades per a millorar la qualitat del servei públic, millorant així mateix la pròpia gestió del personal, que ha passat de tenir una plantilla ben definida i professional, a apostar per l'ocupació en precari, deixant en nivells mínims la formació i la seguretat.

Exigim per a això realitzar inversions en el ferrocarril convencional de Catalunya, que garanteixin:

• El manteniment del personal tant en les estacions com en els trens, per a una millor atenció a l’usuari en informació, venda de bitllets, seguretat en la circulació, sales d'espera, etc,. garantint un adequat nivell de qualitat.

• Un adequat manteniment de la infraestructura i del material ferroviari, realitzat per personal ferroviari que garanteixi la seguretat en la circulació i la prevenció d'accidents.

• L'adaptació de les estacions, dependències ferroviàries i trens, per a facilitar el seu ús a les persones amb mobilitat reduïda.

• L'ampliació dels actuals serveis ferroviaris de Regionals i la necessitat de crear un anell ferroviari de rodalia en el Camp de Tarragona, aprofitant les infraestructures existents.

• La reobertura de la línia ferroviària Roda-Reus per al transport de mercaderies, així com per a connectar l'estació de l'AVE amb Tarragona, Reus i la resta de línies.

En definitiva, la defensa del ferrocarril com mitjà fonamental del transport col•lectiu de titularitat pública, amb l'objectiu que garanteixi la finalitat social i la seguretat del transport, tenint en compte els avantatges mediambientals d'aquesta manera de transport.

PER UN FERROCARRIL PÚBLIC, SOCIAL, SEGUR, SOSTENIBLE I DE QUALITAT

CONCENTRACIÓ DAVANT L'ESTACIÓ DE RENFE DE TARRAGONA

DIVENDRES 14 DE DESEMBRE de 12 a 13 h

SINDICAT FEDERAL FERROVIARI DE LA CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL (CGT)

Seccions Sindicals de Tarragona del SFF-CGT ADIF i RENFE-Operadora

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció