CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca concentració a Tarragona el 14 de desembre en defensa del ferrocarril públic

Dimarts, 11 desembre, 2007
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

PER UN FERROCARRIL PÚBLIC, SOCIAL SEGUR, SOSTENIBLE I DE QUALITAT

CONCENTRACIÓ DAVANT L'ESTACIÓ DE RENFE DE TARRAGONA

DIVENDRES 14 DE DESEMBRE de 12 a 13 h

Des de la CGT, igual que des de tota la societat, observem amb preocupació el lamentable estat de deterioració al que ha arribat el servei ferroviari a Catalunya. En són els màxims culpables: la Llei del Sector Ferroviari, les obres d'un tren elitista com és l'AVE, i la mala gestió tant en el manteniment com en la modernització de les infraestructures de la xarxa convencional, realitzada pels últims governs que han invertit de manera exclusiva en l’Alta Velocitat i no en el ferrocarril que utilitzen la majoria dels usuaris i usuàries.

A la CGT creiem en un ferrocarril públic, social, segur, sostenible i de qualitat i entenem que els passos que s'haurien de donar per a aconseguir, en un futur proper, el ferrocarril que els usuaris de Catalunya mereixen, passa per solucionar la falta endèmica de personal a través d'Ofertes d'Ocupació Pública en tots els serveis ferroviaris, paralitzant les externalitzacions i subcontractacions dels diferents serveis, fomentant la recuperació de càrregues de treball privatitzades per a millorar la qualitat del servei públic, millorant així mateix la pròpia gestió del personal, que ha passat de tenir una plantilla ben definida i professional, a apostar per l'ocupació en precari, deixant en nivells mínims la formació i la seguretat.

Exigim per a això realitzar inversions en el ferrocarril convencional de Catalunya, que garanteixin:

• El manteniment del personal tant en les estacions com en els trens, per a una millor atenció a l’usuari en informació, venda de bitllets, seguretat en la circulació, sales d'espera, etc,. garantint un adequat nivell de qualitat.

• Un adequat manteniment de la infraestructura i del material ferroviari, realitzat per personal ferroviari que garanteixi la seguretat en la circulació i la prevenció d'accidents.

• L'adaptació de les estacions, dependències ferroviàries i trens, per a facilitar el seu ús a les persones amb mobilitat reduïda.

• L'ampliació dels actuals serveis ferroviaris de Regionals i la necessitat de crear un anell ferroviari de rodalia en el Camp de Tarragona, aprofitant les infraestructures existents.

• La reobertura de la línia ferroviària Roda-Reus per al transport de mercaderies, així com per a connectar l'estació de l'AVE amb Tarragona, Reus i la resta de línies.

En definitiva, la defensa del ferrocarril com mitjà fonamental del transport col•lectiu de titularitat pública, amb l'objectiu que garanteixi la finalitat social i la seguretat del transport, tenint en compte els avantatges mediambientals d'aquesta manera de transport.

PER UN FERROCARRIL PÚBLIC, SOCIAL, SEGUR, SOSTENIBLE I DE QUALITAT

CONCENTRACIÓ DAVANT L'ESTACIÓ DE RENFE DE TARRAGONA

DIVENDRES 14 DE DESEMBRE de 12 a 13 h

SINDICAT FEDERAL FERROVIARI DE LA CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL (CGT)

Seccions Sindicals de Tarragona del SFF-CGT ADIF i RENFE-Operadora

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció