CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca concentracions contra la repressió, l’atur i la precarietat al Marroc en solidaritat amb la ANDCM, organització agermanada amb la Confederació

Dimecres, 14 maig, 2008

Avui 14 de maig s'ha portat a terme una concentració davant l'Ambaixada del Marroc a Madrid i pel dia 16 estan previstes concentracions davant els Consulats de Sevilla i Barcelona. A més també viatjarà a Khenifra, al Marroc, una delegació de CGT, formada entre altres pel secretari General de la Confederació.


El 16 de maig de 1993, el membre de l'ANDCM (Associació Nacional de Diplomats en Atur del Marroc), Mustafa El Hamzaoui moria després de ser detingut en la comissaria de policia de Khenifra. Ara, 15 anys després, encara es desconeixen els motius que van provocar la mort d'aquest company i tampoc s'ha realitzat cap procés que faci la llum necessària perquè es determinin les responsabilitats d'aquest lamentable succés. Però els seus companys/es de l'ANDCM no l'obliden. Any rere any, una manifestació recorre els carrers de Khenifra el 16 de maig, dia que la ANDCM proposa com jornada de lluita internacional contra l'atur i la precarietat.

L'Associació Nacional de Diplomats/des en atur del Marroc (ANDCM) és una associació de desocupats/des marroquins que des de 1992, malgrat no estar legalitzada, segueix lluitant al Marroc contra l'atur, la precarietat i l'exclusió social. En condicions molt difícils de repressió i de marginació, l'ANDCM lluita, des de tots els racons del Marroc, per un canvi profund i radical al Marroc que permeti sortir de la pobresa i de la marginació als desocupats/des i a la població en general.

Per a la Confederació General del Treball la solidaritat i el suport mutu no són paraules buides, sinó una necessitat de les i els treballadors i la millor forma de defensar els nostres drets. A l'Estat Espanyol i al Marroc s'apliquen les mateixes polítiques econòmiques: augment dels preus, augment dels beneficis empresarials, treballs cada vegada més precaris i sense drets, disminució de les despeses socials, privatitzacions que retallen drets dels treballadors/es, lliurament dels serveis públics als interessos de les empreses, augment de l'atur i de la precarietat laboral i social, en definitiva, polítiques que reduïxen a les persones a mercaderia sotmesa a les lleis del mercat i de la competitivitat.

Aquestes polítiques que estem sofrint en la nostra carn, són molt més doloroses al Marroc, ja que es viu sota la dictadura d'un rei, que és el major empresari del país, i amb una absència generalitzada de serveis socials i drets. Aquí està la principal causa de l'emigració marroquina. La Unió Europea i el govern de Zapatero, amb la seva col·laboració i suport total a l'estat marroquí, estan impulsant aquesta immigració que després combaten hipòcritament amb mesures de seguretat i tancament de fronteres, actitud que està provocant un autèntic genocidi a l'estret de Gibraltar, en el Mediterrani i en l'Atlàntic.

El poble marroquí necessita del nostre suport. Els dies 13 i 21 de maig estan convocades vagues en l'administració pública i vaga general per a lluitar contra la carestia de la vida, la disminució del poder adquisitiu dels salaris i la falta de drets dels treballadors/es. Per a donar suport a aquests companys la CGT ha convocat concentracions, la d'avui a l'Ambaixada de Madrid, i en els Consulats de Sevilla i Barcelona el dia 16 de maig.

Des de la CGT exigim:

- L'ACLARIMENT DE LA MORT DEL COMPANY Mustafa El Hamzaoui.

- LA LEGALITZACIÓ DE L'ANDCM (Associació Nacional de Diplomats en Atur)

I treballem:

- CONTRA LA REPRESSIÓ, L'ATUR I LA PRECARIETAT AL MARROC.

- PER LA SOLIDARITAT AMB LES LLUITES DEL POBLE MARROQUÍ.

Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT