CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca i dóna suport a actes contra la intervenció militar a Líbia

Divendres, 25 març, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

La Confederació General del Treball (CGT) fa una crida a les i els afiliats del seu sindicat, així com a la població en general perquè es mobilitzi i participi en els diferents actes: manifestacions, concentracions, ... que tindran lloc al llarg de tot l'estat espanyol en els pròxims dies, "Contra la intervenció militar a Líbia, contra la participació del govern espanyol en aquesta guerra, perquè el militarisme no és la solució als conflictes".

Les institucions mundials i els governs dels principals països del món han estat incapaços d'adoptar cap tipus de mesures prèvies per evitar la brutal repressió i genocidi del poble libi en demanda de llibertat, respecte dels drets humans i justícia social. Una vegada més s'ha demostrat que per als dirigents polítics, no és prioritari evitar el sofriment dels pobles, el sofriment de les i els treballadors, sinó que han preferit jugar a la política, han preferit escenificar les seves protagonismes i personalismes, han optat per pensar primer en els interessos econòmics de les grans multinacionals i en el futur del petroli de Líbia.

CGT denuncia que novament governs dels països més rics trien l'ús de la força militar com l'única forma de "ajuda" als pobles i en especial als pobles que consideren del tercer món.

El sindicat CGT condemna l'ús de la força militar com a forma de resoldre els conflictes socials i populars que s'estan produint en els països àrabs, i en concret a Líbia, l'origen està en la manca absoluta de llibertat i justícia social.

Per a CGT, el president Zapatero torna a sorprendre amb la seva aposta entusiasta per la intervenció militar oblidant l'actitud clarament pacifista del poble. El govern espanyol no ha de prestar-se a la militarització dels conflictes, ni ha d'autoritzar l'ús de les bases militars, ni enviar tropes, sinó que ha de mantenir una permanent defensa d'una solució pacífica i no militarista dels conflictes.

Veure comunicat a: www.cgt.org.es/spip.php?article2076

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE CGT

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció