CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca i dóna suport a actes contra la intervenció militar a Líbia

Divendres, 25 març, 2011

La Confederació General del Treball (CGT) fa una crida a les i els afiliats del seu sindicat, així com a la població en general perquè es mobilitzi i participi en els diferents actes: manifestacions, concentracions, ... que tindran lloc al llarg de tot l'estat espanyol en els pròxims dies, "Contra la intervenció militar a Líbia, contra la participació del govern espanyol en aquesta guerra, perquè el militarisme no és la solució als conflictes".

Les institucions mundials i els governs dels principals països del món han estat incapaços d'adoptar cap tipus de mesures prèvies per evitar la brutal repressió i genocidi del poble libi en demanda de llibertat, respecte dels drets humans i justícia social. Una vegada més s'ha demostrat que per als dirigents polítics, no és prioritari evitar el sofriment dels pobles, el sofriment de les i els treballadors, sinó que han preferit jugar a la política, han preferit escenificar les seves protagonismes i personalismes, han optat per pensar primer en els interessos econòmics de les grans multinacionals i en el futur del petroli de Líbia.

CGT denuncia que novament governs dels països més rics trien l'ús de la força militar com l'única forma de "ajuda" als pobles i en especial als pobles que consideren del tercer món.

El sindicat CGT condemna l'ús de la força militar com a forma de resoldre els conflictes socials i populars que s'estan produint en els països àrabs, i en concret a Líbia, l'origen està en la manca absoluta de llibertat i justícia social.

Per a CGT, el president Zapatero torna a sorprendre amb la seva aposta entusiasta per la intervenció militar oblidant l'actitud clarament pacifista del poble. El govern espanyol no ha de prestar-se a la militarització dels conflictes, ni ha d'autoritzar l'ús de les bases militars, ni enviar tropes, sinó que ha de mantenir una permanent defensa d'una solució pacífica i no militarista dels conflictes.

Veure comunicat a: www.cgt.org.es/spip.php?article2076

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE CGT