CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca mobilitzacions en el sector de Telemàrqueting davant el bloqueig en la negociació del conveni

Dimecres, 6 abril, 2016

CGT convoca mobilitzacions en el sector de Telemàrqueting

El 5 d'abril de 2016, s'havia d'haver celebrat una nova reunió de la Comissió Negociadora del Conveni. La setmana passada, per correu electrònic, les empreses de Telemàrqueting agrupades en la seva patronal ACE van enviar un missatge a tots els sindicats suspenent unilateralment la reunió per “problemes d'agenda”.

Des de CGT vam portar detectant al llarg de moltes reunions que la situació ha arribat a un punt mort. La patronal solament parla de reduir costos, incrementar la flexibilitat i la productivitat, i es desentenen de la precarietat i el sofriment dels treballadores/es. Reunió després de reunió es va passant el temps sense avanços perquè l'ACE solament està disposada a signar un conveni a pitjor. Li va bé aquest context de salaris congelats i de noves pràctiques explotadores.

Des de CGT entenem que ha arribat l'hora d'actuar en tots els centres de treball i que es comenci a escoltar la nostra veu. Un altre conveni és possible i els qui som la veu subcontractada de les grans empreses tenim molt a dir.

CGT, després d'un procés assembleari en les seves seccions sindicals en tot l'Estat, ha proposat a tots els sindicats presents en la Taula del Conveni el següent calendari de mobilitzacions:

20 d'abril: coincidint amb la propera reunió del Conveni, es convocaran taules i actes informatius en tots els centres de treball de totes les empreses de Telemàrqueting. Serà una jornada de participació i informació als treballadors sobre la situació actual del Conveni Col·lectiu i sobre el futur que ens espera de seguir així les coses.

1 de maig: CGT organitzarà grups propis amb accions reivindicatives en les manifestacions del Dia del Treball convocades en tot l'Estat.

6 de maig: Aturades d'1 hora per torn en tots els centres de treball de Telemàrqueting de l'Estat incloent als treballadors contractats a través de ETT.

Per a aquestes propostes i unes altres ens agradaria poder comptar amb la resta de sindicats presents en la taula negociadora. Després de 16 mesos sense conveni ha arribat l'hora de dir prou.

La lluita és l'únic camí. Un altre conveni és possible, tu tens molt a dir.

Sector Federal de Telemàrqueting de la CGT
https://www.cgt-telemarketing.es/


SENSE EXCUSES PER A LA UNITAT SINDICAL

Des de CGT hem mantingut diversos contactes amb la resta d'organitzacions sindicals presents en la taula de conveni de cara a confluir en unes mobilitzacions que es fan imprescindibles. Aquest intercanvi de punts de vista es ve produint sobretot en els últims mesos, sent l'últim d'aquests contactes i intents de confluència el d'ahir mateix.

No ha estat fàcil. Per tractar d'arribar a aquesta confluència hem fins i tot obviat algunes qüestions fora de to, com l'últim comunicat d'UGT el títol de la qual “Els Anarcosindicalistes Trenquen la Unitat Sindical”, que venia a respondre a un comunicat de CGT sobre la nostra postura respecte de l'article 17 i els acomiadaments per disminució del volum de trucades, i que des del nostre punt de vista és essencial que desaparegui del proper conveni perquè s'ha convertit en un colador. De cap manera hi havia en aquell text un atac a cap organització sindical, així com en cap altre comunicat informatiu sobre la negociació del conveni que venim repartint puntualment en les empreses. Obviaven d'altra banda que excepte UGT, la resta de sindicats de la taula negociadora defensen igualment la supressió de l'article 17 perquè, en paraules de CCOO, “ja no té sentit el seu redactat”.

La carta que ahir enviem a la resta d'organitzacions sindicals ve precedida, en el cas de CCOO/ UGT, d'una reunió al febrer d'aquest any en la qual els manifestàvem la nostra preocupació per l'estancament i maximalisme de la patronal en les seves propostes de cara al futur conveni. En aquell moment ens indicaven que no veien encara el moment oportú per realitzar mobilitzacions, encara que entenien –i així ho van expressar- que hi havia motius suficients per a això. Davant aquesta resposta, des de CGT els indiquem que, en tot cas, posaríem en el seu coneixement el calendari de mobilitzacions que duguéssim a terme quan ho decidissin les assemblees d'afiliats, a l'espera que valoressin si, passat un temps, aquest moment idoni que no veien a l'inici de l'any ara sí hagués arribat.

Doncs bé, després de 16 mesos de negociació i 21 reunions oficials de la taula negociadora de conveni sense una sola proposta per part de la patronal que ajudi a millorar les condicions dels treballadors i les treballadores, amb constants canvis de data en les reunions sense cap altre motiu que dilatar la negociació, i sense donar resposta a bona part de les pretensions de la part social, des de CGT entenem que ha arribat el moment de donar la paraula als treballadors/es del sector.

Per tot l'anterior, fem una crida pública a la resta d'organitzacions presents en la taula de negociació, així com a la resta d'organitzacions sindicals presents en les empreses del sector, de cara a confluir en unes mobilitzacions que entenem ineludibles arribat aquest moment i davant l'actitud de la patronal que busca llevar-nos drets.

Entenem que no n'hi ha prou amb recolzar públicament unes mobilitzacions i que la cosa es quedi aquí. Pensem que cal treballar entre tots als centres de treball perquè els treballadors i treballadores secundin les mobilitzacions i fonamentalment aturades, fent el major dels esforços per explicar als treballadors i les treballadores que en aquest conveni ens juguem molt. Una mobilització per un conveni que garanteixi una estabilitat i qualitat en l'ocupació, i que permeti viure i tenir futur en ell.

Tots els drets que té la classe treballadora s'han aconseguit després de la lluita.

És el moment de fer un pas al capdavant. Per avançar cal parar.

Sector Federal de Telemàrqueting de la CGT

5 d'abril de 2016