CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca mobilitzacions i aturades a Renfe i Adif els dies 18 i 25 de setembre i 2, 9, 16, i 23 d’octubre

Dimarts, 15 setembre, 2015

Davant la dura realitat de pèrdua constant de llocs de treball en el sector ferroviari, pèrdua de drets, precarització de les condicions de treball, acomiadaments col·lectius, subcontractació de càrregues de treball, abandó i deterioració del ferrocarril convencional utilitzat pel 95% de la població i l'espoli que suposen inversions inassumibles per a la ciutadania en una Alta Velocitat de dubtosa necessitat, la CGT convoca jornades d'aturades parcials al Grup Renfe i Adif per als divendres 18 i 25 de setembre i 2, 9, 16, i 23 d'octubre, de dues hores per torn (De 00:00 a 02:00h. / De 13:00 a 15:00h / De 20:00 a 22:00h).a les quals han acordat finalment donar suport els comitès generals d'empresa de Renfe i Adif..

Malgrat unes estèrils negociacions en les quals CGT ha estat present, i centrada a reivindicar convocatòries públiques d'ocupació suficients per cobrir les nombroses necessitats en tots els serveis operatius, amb una envellida plantilla de 54 anys de mitjana, a dia d'avui no comptem amb un pla de recursos humans que garanteixin la continuïtat de les empreses públiques ferroviàries.

Així mateix les direccions de les Empreses Públiques i el Ministeri de Foment segueixen sense variar el seu full de ruta de desmantellament i privatització de Renfe i Adif, proposant acomiadaments col·lectius sense taxes de reposició, subcontractant càrregues de treball, tancant centres, estacions, tallers, etc.

D'altra banda en tot moment han condicionat hipotètiques ofertes d'ocupació pública a canvi d'admetre la precarietat, la temporalitat i els salaris i condicions de milions de treballadors. És a dir crear ocupació a la manera que entén el Govern, eliminant llocs de treball estables i amb drets, que són els que garanteixen la continuïtat d'un servei ferroviari públic i social.

Des de la CGT considerem que la unitat d'acció sindical és el camí a seguir en aquests moments d'extrema gravetat i d'acceleració dels plans privatitzadors, davant la convocatòria d'eleccions generals.

SFF-CGT

http://www.sff-cgt.org


DESPRÉS DE LA VAGA DUTA A TERME PER CGT EL 4 DE SETEMBRE EN RENFE I LES ATURADES CONVOCADES, A PARTIR DEL 18 DE SETEMBRE EN TOT EL SECTOR PÚBLIC FERROVIARI, ELS COMITÈS D'EMPRESA DE RENFE I ADIF ES MOBILITZARAN DE FORMA CONJUNTA

Després de l'inici de mobilitzacions iniciat per CGT en les empreses públiques ferroviàries amb la vaga del dia 4 de setembre, la convocatòria de manifestació el dissabte dia 12 a Madrid i la convocatòria d'aturades parcials els divendres a partir del dia 18 de setembre, la resta d'organitzacions sindicals amb representació en els comitès generals d'empresa han mostrat el seu suport a les mateixes.

Considerem prioritari emprendre accions de pressió de forma conjunta, per revertir el procés de desmantellament i privatització que el Ministeri de Foment i Direccions de les empreses, han accelerat en els últims mesos.

Dins d'aquest procés privatitzador, els únics plans de recursos humans que han dut a terme han estat l'eliminació de més de mil llocs de treball durant els dos últims anys, mitjançant acomiadaments col·lectius i jubilacions, sense reposar ni un solament dels mateixos.

Amb aquest inici de mobilitzacions dels Comitès Generals, des de CGT confiem que es reposin els llocs de treball eliminats, i s'elaborin plans per contractar almenys a 7.000 treballadors durant els propers anys. D'aquesta manera es garantirà la continuïtat d'un ferrocarril públic al servei de la ciutadania, i s'evitarà que es converteixi en un mer negoci al servei de fons inversors i empreses contractistes.

El Sector Ferroviari de CGT ha portat la iniciativa durant molts anys contra el procés privatitzador, que porta ja diverses legislatures en l'agenda dels responsables del Ministeri de Foment, greument intensificat durant els últims quatre anys, iniciativa a la qual en aquesta ocasió hem aconseguit que se sumeixen totes les organitzacions sindicals i es duguin a terme accions de forma unida a través dels Comitès Generals.

SFF-CGT