CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca una concentració contra els acords signats a Nissan

Diumenge, 29 març, 2009

El dia 31 de març de 2009 la Secció Sindical de CGT convoca una nova mobilització contra els acords signats a NISSAN Barcelona, que deixaran en el carrer a 1450 treballadors.

Tal com recull la Direcció de Nissan en la carta que va enviar a tots els treballadors el passat 5 de març, en la qual es refereix a l'acord signat amb els sindicats CCOO, SIGEN-USOC i UGT. “... iniciar la reducció de plantilla des dels 4.250 actuals fins a les 2.800 ocupacions,...”

El dia 25 de març, UGT, CCOO i SIGEN-USOC van signar un ERO temporal per a un total de 3.580 treballadors i fins a un màxim de 79 dies laborals per a 550 d'aquests.

El greu de la situació és que durant el període de consultes, la Direcció ens diu, que aquests 550 treballadors han de suportar el topall de regulació perquè “si treballéssim a 2 torns de treball, i tots els dies aquest seria el nombre de treballadors per als quals no tindria càrrega de treball”.

Com vam dir la setmana passada la memòria de l'expedient de regulació temporal, marca l'estratègia empresarial, que té dos objectius de reducció de costos clara. Externalitzar i subcontractar tasques, i tenir entre un 15% i 20% de treballadors eventuals.

L'acord de reducció de plantilla, permet a aquesta empresa rebaixar la plantilla en 1.450 treballadors, fet totalment injust i innecessari.

Aquesta decisió no amaga més que una reducció de costos laborals a costa dels acomiadaments de la plantilla actual, per a substituir-la per treballadors amb un cost menor a causa de els seus contractes més precaris.

La CGT diu alt i clar, que les millores competitives de la planta no han d'anar a càrrec de l'ocupació ni de les condicions laborals dels treballadors i diem clarament que, NO SOBRA CAP TREBALLADOR.

Per això contra l'acord i contra els acomiadaments, convoquem una concentració de protesta en LES PORTES DELS LOCALS SINDICALS DURANT L'ATURADA D'ENTREPÀ EL DIA 31 DE MARÇ DE 2008.

AL contrari del que alguns volen fer creure, la CGT convoca aquesta concentració de lluita contra els acords, rebutjant qualsevol tipus d'acte violent.

Salut i lluita,

Secció Sindical CGT Nissan

cgtnissan.blogspot.com/