CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca vaga a Atento per al 16 d’abril

Dijous, 12 abril, 2007

En els últims dies han aparegut en molts mitjans diverses informacions referents a la intenció d'Atento-Telefònica d'acomiadar a milers de treballadors durant aquest any i el 1r trimestre de 2008. Davant la filtració d'aquestes informacions, la Direcció de Recursos Humans ha decidit unilateralment suspendre totes les negociacions amb els representants sindicals amb la intenció de, en els pròxims dies, comunicar directament als dirigents dels sindicats els “ajustaments” que decideixi adoptar per a assegurar la “viabilitat” de la companyia. La paraula “ajustaments” és evidentment un eufemisme per a encobrir milers d'acomiadaments.


Des de CGT fa temps que venim informant als treballadors de la gravetat de la situació i de la necessitat de mobilitzar-nos de forma unitària i contundent per a frenar aquesta sagnia. Per aquest motiu, hem convocat una vaga de 24 hores dilluns 16 d'abril, acompanyada d'una concentració davant la seu de Telefònica en el nº 28 de la Gran Via madrilenya. Aquesta convocatòria és la continuació d'una campanya de mobilitzacions que aquest sindicat ha iniciat a nivell estatal, i que va tenir com punt de partida les aturades de dues hores que van tenir lloc el passat 2 d'abril, que van ser secundades per un gran nombre de treballadors/es en totes les plataformes d'Atento, obtenint un seguiment del 90 % en els centres de València, A Coruña i Toledo, del 75 % a Sevilla, del 50 % a Madrid, 70 % a Càceres i 40 % a Barcelona.

L'empresa ja ha anunciat que els acomiadaments massius afectaran a un gran nombre de treballadors dels serveis relacionats directament amb Telefònica, principalment LAP 1004 i CAT ADSL. Des de CGT creiem que ara és el moment de fer escoltar la nostra veu perquè el Grup Telefònica comprengui que anem a denunciar la nostra situació laboral davant l'opinió pública, i que estem disposats a defensar els nostres llocs de treball enfrontant-nos directament amb l'origen del problema: els interessos polítics i econòmics del Grup Telefònica. Convé recordar que Telefònica ha obtingut en l'últim any un benefici record de 6.233 milions d'euros (un 40,2 % més que en 2005) i 203,2 milions de clients (32,4 % més que l'any anterior).

Des de CGT creiem que la unió de tots els treballadors/es és fonamental per a plantar cara a la feroç política de destrucció d'ocupació que planeja l'empresa, pel que emplacem a tots a secundar la vaga de 24 hores del pròxim 16 d'abril. També realitzem una crida a la resta de sindicats perquè es mullin d'una vegada per sempre i secundin de forma clara i contundent la vaga del dia 16. Ara és el moment de fixar posicions, i els representants sindicals han d'estar sempre al costat dels treballadors/es.

Gabinet de Premsa Confederal