CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca vaga a les estacions d’ADIF el 25 de desembre

Dimarts, 22 desembre, 2009

CGT ha convocat vaga el 25 de desembre per a tot el personal d'Estacions de Viatgers d'ADIF-RENFE, a fi de que puguem fer ús del festiu igual que molts altres treballadors de l'Empresa. Aquesta convocatòria denuncia la negativa d'ADIF a reconèixer el treball en dissabtes, diumenges i festius i compensar l'esforç que socialment suposa per als treballadors descansar en dies en els quals no es coincideix amb família, amics, etc., especialment en dates tan significatives com Nadal, Any Nou, Reis…


Amb aquesta convocatòria, els treballadors/es ens finançarem el nostre descans en una jornada tradicionalment familiar, que any rere any se'ns obliga a treballar a canvi de no-res i consiguirem que els caps que exerceixen diàriament de “mamporreros” de l'empresa, acostumats a descansar tots els caps de setmana i festius, hàgin d'acudir a les estacions i s'assabentin també del que suposa treballar en aquests dies, veient-se obligats a donar explicacions als viatgers de perquè els serveis d'informació, venda i atenció al client es troben tancats.

Comunicat del SFF-CGT

Adif : Coherència i responsabilitat exigeixen des de fa dos anys els tabajadors d'Estacions

Pel que sembla hem de felicitar-nos pels assoliments del nostre Comitè General d'Empresa. Després d'una “àrdua lluita” per les reivindicacions dels treballadors, “suar” rius de tinta, i dur treball d'hores i hores enfront de l'empresa, tenim per fi un conveni que gairebé tots valoren de “positiu”.

Cap més sarcasme, quan no és mes que una prorroga d'un altre que ja hem comprovat no recull les aspiracions d'uns treballadors com els d'Estacions de Viatgers amb mes de dos anys de mobilitzacions? On estan les taules de Desenvolupament Professional, aquestes que després de la signatura del Conveni anaven a impulsar la Classificació Professional que s'anaven a reunir setmanalment?

Això si, ens expliquen que en 4 anys hem tingut la fabulosa pujada d'un 7% sobre l'IPC, està clar que han d'agrupar-los per a guardar les formes davant dels treballadors, però si consultem les nostres nòmines d'un any a un altre, alguns s'emportarien una sorpresa al comprovar que els ingressos en realitat s'han devaluat.

S'ha tancat la pròrroga d'un conveni que no recull, ni un estudi d'un sistema de primes obsolet, problemes derivats del sistema VCX que està minvant les nostres condicions laborals i els nous sistemes de venda que distorsionen i ennuvolen el nostre futur, a més de les nostres reivindicacions històriques com un menyscapte de diners, la turnicitat i el reconeixement per treballar en diumenges i festius i que són ignorades una altra vegada per l'empresa i els sindicats majoritaris, que sí són capaços d'emprendre un estudi seriós de reclasificació a RENFE Operadora, amb diners damunt de la taula, però ens ho neguen a ADIF.

No és ni coherent ni responsable, ajupir el cap amb una pròrroga de CONVENI ATORGAT PER L'EMPRESA, en el qual ni mínimament els majoritaris han mogut un dit per millorar les condicions laborals i econòmiques d'uns treballadors que segueixen lluitant.

Paral·lelament a la pressió que exercim amb les nostres mobilitzacions, des de CGT s'estan tenint contactes amb la Direcció, que té clar que la situació d'estacions necessita una sortida i que la pròrroga del conveni no ha de tancar aquesta sortida. Tenen clar que la persistència en la lluita dels/les treballadors/es d'estacions, de la que inicialment pensaven que es convertiria en una pataleta temporal ha situat en el centre del debat els problemes d'un col·lectiu maltractat i que aquests precisen de solució.

Però els recordem a tots que encara estem en lluita, que seguim amb pas ferm, i que la participació segons torns de la passada mobilització d'un 100% a Reus, L'Aldea, Huelva, Oviedo, Salamanca, Àvila, Barcelona França, Cáceres, Mérida… d'entre un 90% i 75% a Alacant, Valladolid, Málaga, Barcelona P.G….. i entre el 70% i 40% a València, Vigo, Palencia, Zaragoza, Córdoba, Sevilla (…) la millorarem el pròxim 25 de desembre i 1 de gener.

Estem tots convocats de nou en unes dates molt especials que ens conviden a conciliar aquesta vida familiar, que no ens volen ni valorar ni reconèixer.

PARTICIPA EL DIA 25 EN LES ATURADES DE 05.00 A 00.30.

PER NADAL LES TAQUILLES BUIDES.

SFF-CGT

www.sff-cgt.org