CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca vaga al sector del Telemarqueting el 26 de gener per un conveni digne. Ruta combativa a Barcelona

Dimecres, 18 gener, 2017

TELEMARQUETING:ENS MOVEM PER UN CONVENI JUST I DIGNE

26 DE GENER: MOBILITZACIÓ A BARCELONA

El dijous 26 de Gener, les treballadores del sector del telemàrketing tenim una nova oportunitat per fer-nos visibles i lluitar per millorar les nostres condicions de treball.

La Conselleria de Treball ha tornat a vulnerar el dret de vaga en aplicar uns serveis mínims del 100%, en alguns serveis en empreses com Ferrovial o algunes activitats ateses a Atento i altres empreses.

No és un dia per fer-li el joc a les nostres empreses anant a treballar ni tampoc és un dia per quedar-se a casa descansant. Toca sortir al carrer i fer-nos sentir.

Ens sobren motius per fer-ho:

-Tenim el sou congelat des del gener de l'any 2014

-La patronal no proposa cap revisió salarial

-Podem ser acomiadats a baix cost per “disminució del volum de la campanya” (article 17)

-Podem ser acomiadats a baix cost per “canvi d'empresa” (article 18)

-Es manté la contractació precària per ETT, eventual o per obra i servei

-Es mantenen les jornades parcials com les més habituals.

-Seguim perdent dies festius quan coincideixen amb les nostres lliurances. (…)

La CGT organitzarem diversos actes a tot l'estat i a Barcelona us convidem a participar-hi amb nosaltres

El dia 26 a les 9h sortirà un “bus combatiu” des de la Pl. Antonio López (Via Laietana -Oficina Correus) que recorrerà un trajecte per diverses empreses del sector del telemàrqueting de Barcelona. La majoria d'aquestes empreses no disposen d'un sindicalisme combatiu organitzat per plantar cara als abusos de les empreses. Per aquest motiu, és prioritari que demostrem als companys que hi treballen que no estan sols, que es poden unir a la vaga, que formen part d'un col·lectiu molt ampli ,de milers de treballadors, que compartim condicions precàries, així com fer-los arribar les nostres reivindicacions per un conveni digne, just i radicalment diferent de l'actual, firmat per la patronal, UGT i CCOO.

El trajecte del bus combatiu acabarà amb una concentració a la 13h davant de la patronal del sector (C/Entença 218, Barcelona). Us convidem a totes a assistir a la concentració, tan si veniu amb el nostre bus com si veniu pel vostre compte. La patronal desitja que les nostres mobilitzacions i la vaga fracassin per tancar un nou conveni que mantingui la nostra precarietat. No els ho podem permetre! Hem d'aconseguir, entre totes, que la jornada sigui un èxit.

*Si vols reservar plaça al bus combatiu, t'hi pots apuntar gratuïtament contactant al 933 10 33 62

c2hoh4awqbicibk.jpg

CONCENTRACIONS DAVANT D'EMPRESES

9h sortida Plaça Antonio López (Via Laietana - oficina Correus)

10h recorregut a peu pel Poble Nou passant per Arvato Qualytel (Pallars 108), Teleperformance Espanya (Sancho Àvila 60), Emergia Call Center (Sancho Àvila 60), Konecta Bto (Llacuna 56).

12.30h Conecta SL (Entença 332)

CONCENTRACIÓ DAVANT LA PATRONAL

13h Patronal Telemarqueting c/Entença 218.

EL 26 DE GENER A LA VAGA PER UN CONVENI DIGNE

Com sabeu, el dijous 26 de gener hi ha vaga convocada, a nivell estatal, en tot el sector del telemarqueting. Aquesta vaga suposa una continuació de les jornades d'aturades realitzades al setembre de 2016, així com de les jornades de vaga de dia complet durant els passats dies 6 d'octubre i 28 de novembre, també de 2016. I diem que suposa una continuació d'aquelles mobilitzacions perquè entenem que, durant aquelles jornades reivindicatives, els treballadors i les treballadores del sector van decidir fer un pas al capdavant amb la finalitat d'obtenir millores reals. I s'assumia un esforç econòmic, per part de tots i totes, però per millorar les coses, per canviar-les, per avançar... No per quedar-nos com estem.

L'escenari no ha canviat. O per ser més precisos: l'escenari ha empitjorat. La patronal del sector fins i tot ha retirat la seva oferta econòmica inicial, això és: no proposen cap tipus de revisió salarial a data d'avui. Unit això al fet que hem perdut un poder adquisitiu del 5% per culpa de l'anterior conveni, i la dada de l'IPC de 2016 s'ha situat en l'1,6%, la nostra pèrdua de capacitat de poder adquisitiu és avui ja del 6,6% des de 2010. Una barbaritat si tenim en compte que el nostre sector és un sector mal pagat, amb un abús de contractació temporal i jornades parcials, qüestió que afavoreix que el salari mitjà de la nostra activitat sigui inferior fins i tot al Salari Mínim Interprofessional (SMI). La majoria dels contractes, avui dia, no arriben a 700€.

En un escenari com aquest, ens sembla que no és moment de refredar la lluita, sinó tot el contrari; en un escenari com aquest, des de CGT entenem que cal incrementar la pressió contra les empreses, que cal copejar la seva imatge davant l'opinió pública i que cal seguir per la senda que ja us comentàvem en anteriors comunicats: La lluita és l'únic camí.

La Confederació Intersindical Galega (CiG) també convoca aquesta vaga, mentre que CCOO i UGT declinen organitzar noves jornades de vaga a l'espera d'algun moviment per part de la patronal. CGT critiquem que, després de les jornades de vaga del 2016, CCOO i UGT s'hagin desmobilitzat, la qual cosa ens fa sospitar que la signatura d'un nou conveni col·lectiu precari i amb pèrdues de drets per part d'aquestes dues organitzacions pactistes, està a prop.

CGT informa que a causa d'aquesta vaga, es veuran bloquejats tots els serveis d'atenció al client de l'Ibex 35, és a dir, les grans empreses bancàries, energètiques, de telecomunicacions i fins i tot administracions públiques de tot l'Estat, ja que aquest sector és crucial per a la prestació de serveis d'atenció a la ciutadania i al consumidor.

Pel 26 de gener ja s'han confirmat actes a les principals ciutats de l'estat amb empreses de Telemarqueting. A Madrid, Barcelona, Sevilla, Valladolid, València, A Coruña, Vigo, Saragossa, Salamanca, Cantabria i Málaga anem a convocar mobilitzacions per treure al carrer el nostre conflicte i que sigui visible nostra lluita una vegada més. La defensa d'un conveni digne, diferent a l'actual, és imprescindible. Els drets s'aconsegueixen lluitant.

I diem que res canvia, que ens quedem igual, si a més de perdre capacitat adquisitiva ens segueixen podent acomiadar a molt baix cost i sense garanties en virtut de l'article 17, o si no tenim garantida la continuïtat en l'ocupació quan es produeix un canvi de contracta (article 18). Diem que res canvia si no existeix cap mecanisme pel qual puguem ampliar la nostra jornada, si només som carn per la picadora gràcies als contractes per ETT, eventuals i obres i servei que són eternes, fins que un dia qualsevol ens donen la puntada de peu. Aquesta incertesa ens impedeix tenir un projecte de vida; una incertesa que afecta a la nostra parella, als nostres fills, a les nostres necessitats més bàsiques.

Després de més de dos anys de negociació del nou conveni col·lectiu la patronal del sector segueix mantenint la seva proposta de conveni continuista que pretén perpetuar les condicions precàries per les teleoperadores, més retallades en drets i contenció salarial, en un sector en el qual la precarietat laboral i els drets socials ja estan sota mínims, però els beneficis empresarials no paren d'augmentar. Aquest sector està dominat per multinacionals i per empreses de serveis, i és un dels sectors amb pitjors salaris al mercat laboral, entre 600 i 800 Euros al mes per a jornades completes, i la inseguretat constant de permanència en el lloc de treball.

La CGT exigeix la subrogació dels llocs de treball, doncs els canvis i successions d'empresa són constants i provoquen que els treballadors perdin la seva antiguitat i els seus drets encara que realitzin el mateix treball; s'apliquen jornades amb poques hores de treball o jornades partides que no permeten la conciliació familiar; s'encadenen els contractes en lloc de fomentar l'estabilitat, i, a més, l'administració decreta uns serveis mínims del 100% en alguns serveis vulnerant el dret de vaga de treballadors que ni tenen un sou digne ni unes condicions estables, sent vergonyós que l'administració solament es preocupi de la qualitat dels serveis que ofereixen aquestes empreses quan els treballadors realitzen vagues, desentenent-se la resta dels dies de l'any.

Portem més de dos anys sense conveni i tenim una patronal que posa les coses cada vegada més complicades. Segueixen sent necessàries mobilitzacions que demostrin als amos de les empreses de telemarqueting que no ens poden tractar com a escombraries, i que si volen guanyar diners han de millorar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores. El 26 de gener tenim una nova oportunitat de dir prou i de demostrar que estem fartes i que estem disposades a lluitar per canviar les coses.

Per això cal lluitar. Per això tots i totes hem de secundar la vaga del dijous dia 26 de gener. Per això us demanem que seguim recolzant-nos uns en els altres, ja que la patronal espera a un escenari en què la mobilització fracassi per posar finalment preu a la derrota dels treballadors i les treballadores del sector. Els motius per secundar-la us els hem exposat en moltes ocasions. En aquest comunicat us expliquem les conseqüències.

PERQUÈ UN ALTRE CONVENI ÉS POSSIBLE I TU TENS MOLT A DIR!!!

Per altra banda, informem que el 17 de Gener de 2017 s'ha celebrat a l'Audiència Nacional un judici promogut en solitari per CGT contra la decisió de la patronal del Telemarqueting de pagar els incentius que deixem de generar en vacances només a partir de juny de 2016, i no des de 2013, la data en la qual tenim dret segons hem defensat des que va començar aquest conflicte. Milers de reclamacions individuals estaven en joc i CGT ha preparat, presentat i defensat aquesta demanda que esperem que en els propers dies tingui un altre respatller judicial. La resta de sindicats CCOO, UGT i CIG han estat citats a judici i han dit que CGT té raó en la seva demanda. En aquest aspecte la lluita segueix.

Sector Federal de Telemarqueting de la CGT
https://www.cgt-telemarketing.es//
https://www.facebook.com/cgttelemarketing/
https://twitter.com/cgttelem

telem.jpg