CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca vaga en el sector del telemarketing el 18 d’octubre

Dimecres, 17 octubre, 2007

La CGT ha convocat aturades el dia 18 d'octubre al sector del telemarqueting. Aquestes aturades vénen provocades per la situació d'estancament en la qual es troba la negociació del 4t Conveni del sector. Aquest sector, amb uns 60.0000 treballadors a l'Estat espanyol i que atén anualment més de 700 milions de trucades de tot tipus de serveis, des dels bàsics com emergències, passant per la llum, el gas, la banca, telefònica o les telecomunicacions, no deixa de créixer, segons dades de la pròpia organització empresarial ACCE, publicats en el seu últim estudi del sector de data febrer de 2007, que constata que la facturació ha crescut un 24,3% sobre el període anterior, arribant als 1.255 milions i amb beneficis de diversos milions d'euros per empresa.

Un dels principals problemes amb que s'enfronten els treballadors del telemarketing és la deslocalització d'aquests serveis, que estan efectuant principalment fins a països de Sudamérica les mateixes empreses que aquí els ocupen. Com solució i després de 10 mesos de negociació la part empresarial proposa rebaixar les condicions laborals dels treballadors, abaratint i fent “automàtic” l'acomiadament dels pocs contractes indefinits amb els quals conta el sector.

La vaga consistirà en aturades de dues hores, i abastarà tots els torns de treball: des de les 0 a les 2 hores; des de les 11 a les 13 hores, i des de les 17 a les 19 hores. Durant les aturades es realitzaran assemblees de treballadors amb la finalitat de que aquests coneguin els continguts íntegres de les propostes existents en la negociació del conveni, així com per a determinar futures mobilitzacions.

Gabinet de Premsa Confederal CGT