CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca vaga i concentracions el 21 i 28 de gener a l’ICS per al personal d’hospitals i atenció primària

Diumenge, 17 gener, 2010

jpg_sanitat_publica.jpg

21 i 28 de GENER DE 2010

1.- EL DIA 21 VAGA I CONCENTRACIÓ – ASSEMBLEA ALS CENTRES DE TREBALL (PORTES DELS HALL).

2.- EL DIA 28 VAGA I CONCENTRACIÓ A LES 12H DAVANT LA PORTA DE L’ICS BALMES/GRAN VIA, BARCELONA.

A totes les treballadores i treballadors de l'Institut Català de la Salut (Hospitals i Atenció Primària):

Des de fa més de dos anys les treballadores i els treballadors de l’ICS estem patint la nova Llei 8/2007, del 30 de juliol, de l'Institut Català de la Salut (transformació en empresa pública) aprovada al Parlament de Catalunya. Són clars exemples de privatització la nova borsa de treball, l’obligatorietat de treballar gratis un nombre elevat d’hores a l’any a conseqüència de la falta de solapament entre torns, el “presentisme”, irregularitats relacionades amb les DPOs, les excessives càrregues de treball, la privatització de serveis, etc.

Aquesta situació ha provocat que la CGT hagi emprès diferents accions per mostrar el seu rebuig: realitzant assemblees, concentracions i recollides de signatures, i boicotejant el sopar del 25è aniversari de l’ICS. Per tant, ja és hora d’accions contundents davant el nefast rumb que els nostres polítics han decidit posar ja a la gairebé moribunda qualitat assistencial de la sanitat pública catalana. És per aquest motiu que la CGT convoca una vaga pels propers dies 21 i 28 de gener de 2010.

Sobre la Borsa de treball

Davant el pacte sobre la borsa de treball, signat el 19 de maig de 2008 entre l’ ICS i els sindicats CCOO, UGT i SATSE, el sindicat CGT considera, denuncia i planteja que:

1.-La centralització i el control exclusiu del seu funcionament per part de la pròpia administració i dels tres únics sindicats signants atorguen a l’administració suficient poder per manipular al seu desig la borsa de treball i el moviment intern i excloure, com a les empreses privades, a qui pel motiu que sigui no li agradi. CGT proposa la implantació de mecanismes que permetin la transparència de la borsa de treball per tots els treballadors implicats i agents socials, i no sols pels “sindicat-amics” de l’ICS, és a dir, CCOO, UGT i SATSE.

2.- Aquest pacte dóna a l’empresa la possibilitat d’avaluar el personal de forma arbitrària i unilateral, amb criteris absolutament subjectius. El pes d’aquesta avaluació representa, ni més ni menys, que el 50% de la nota final!

3.- Per altre banda, molts i moltes treballadors i treballadores s’estan trobant amb la sorpresa de que estan sent avaluats per comandaments intermedis amb els qui han treballat. Els mateixos comandaments intermedis ens expliquen no haver estat formats per la pràctica d’un mètode d’avaluació tan ambigu com el que proposa aquest espantós acord.

4.- Segons el pacte, els contractes inferiors a tres mesos poden ser oferts per l’empresa al seu desig, sense cap tipus de control o limitació. CGT proposa la regulació a través de la borsa de treball de tot tipus de contractació o nomenament.

5.- El pacte elimina la circular 9/90, fent desaparèixer la promoció interna. D’aquesta manera, els treballadors i treballadores amb plaça a l’ICS estan en igualtat de condicions que el personal temporal a l’hora d’accedir a un lloc de treball d’una altra categoria professional. CGT proposa el restabliment de la promoció interna, com estava establert a la circular 9/90.

6.- La màniga ampla donada a l’administració per l’elecció de treballadors que ocupin llocs de treball específics a través de la utilització de “perfils” professionals, tant a la borsa de treball com al moviment intern, és altre dels punts controvertits d’aquest pacte. CGT proposa establir la màxima limitació de la capacitat de les direccions per l’establiment de “perfils”.

7.- A conseqüència d’aquesta situació que al final denota la incompetència i el patent desconeixement tècnic dels qui van proposar aquest sistema d’avaluacions, a més de la falta de compromís i la responsabilitat dels sindicats que a la lleugera el van signar, trobem avaluacions manifestament desbaratades que, sovint, distancien molt treballadors amb característiques laborals semblants. Això només aconsegueix crear un clima laboral irrespirable, amb les nocives conseqüències que això suposa a la sanitat pública, als seus treballadors i, el que és pitjor, als pacients i usuaris.

8.- Considerant les barbaritats del pacte aquí qüestionades, CGT proposa l'anul·lació de totes les avaluacions realitzades, així com la renegociació global del pacte.

Sobre el solapament d’horaris retribuït

L’ICS no té en compte la necessitat d’un temps de trobada entre el professional que passa el “parte” i qui el rep, cosa que fa que coincideixi l’horari laboral de l’inici de la jornada d’un torn amb el del final del torn anterior. Les infermeres i auxiliars d’infermeria dels hospitals de l’ICS, dirigides per la seva moral personal i per la deontologia professional, busquen garantir la seguretat dels pacients al seu càrrec quedant-se a passar el “parte” fora de la seva jornada laboral. Això determina que realitzin un important excés de jornada anual que no els és reconegut, retribuït o recompensat, la qual cosa vol dir que treballen gratis moltes hores a l’any. Així, CGT reclama el reconeixement per part de l’administració del temps destinat al “solapament” entre torns.

Finalment, CGT també reclama la retirada de l’ ítem “presentisme” (absentisme) de les DPOs.

* IMPEDIM QUE ELS MILLORS LLOCS DE TREBALL SIGUIN OCUPATS PER GENT ESCOLLIDA A DIT PELS CAPS

* DIFICULTEM QUE L’ ICS ES CARREGUI EL PRINCIPI CONSTITUCIONAL D'IGUALTAT, MÈRIT I CAPACITAT PER A L'OCUPACIÓ DE LLOCS DE TREBALL PÚBLICS

* EXIGIM EL RECONEIXEMENT DEL TEMPS DESTINAT AL “SOLAPAMENT” ENTRE TORNS

* RECLAMEM LA RETIRADA DEL “PRESENTISME” DE LES DPOs *

Convoca: FEDERACIÓ DE SANITAT DE LA CGT CATALUNYA

Per a més informació: www.cgtsanitat.org

EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA I DE QUALITAT - NO A LES PRIVATITZACIONS!

Attached documents