CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convocarà vaga en l’AVE, de nou

Dimecres, 6 febrer, 2008

CGT presentarà davant de la Direcció General de Treball i RENFE Operadora, Convocatòria de Vaga Legal per a tots els MM.II. Caps de Tren AVE/Euromed, si no s'arribés a un acord en la Comissió de Conflictes Laborals que se celebrarà aquest vespre a les 17 hores.

Aquest vespre es reunirà la Comissió de Conflictes Laborals de RENFE Operadora, pas previ a la convocatòria de vagues, per a tractar el conflicte reobert per part de RENFE amb els MM.II. Caps de Tren AVE. Aquesta reunió, d'acabar sense acord, seria el primer pas per a unes noves mobilitzacions, les dates de les quals estan inclús per determinar. CGT, com és habitual, està intentant per tots els mitjans buscar una solució al conflicte que, unilateralment, ha reobert l'empresa a l'incomplir els acords firmats en els mesos d'octubre i desembre passats.

CGT, sempre ha apostat per la seguretat i formació, quelcom que sembla obviar la direcció de l'empresa quan hi ha previstes inauguracions, quelcom que amb la pròxima obertura de la línia Madrid – Barcelona s'està fent patent, ja que les presses inauguradores semblen ser més importants que la seguretat i la formació.

L'expresidenta de RENFE, Mercè Sala, va manifestar el passat dia 4 que un període de prova de 3 setmanes per a la posada en marxa és “justet” i que en el cas de Sevilla va ser molt més llarg.

CGT, vol garantir la formació necessària i la seguretat dels usuaris i dels propis MM.II. maquinistes Caps de Tren dels trens AVE/Euromed, al marge d'oportunitats electoralistes d'autobombo.

CGT amb l'únic afany d'arribar a una solució, ha enviat cartes al president del Govern i al Secretari d'Organització del PSOE, informant-los de la situació actual del conflicte i sol·licitant una mediació per a arribar a l'acord definitiu que, d'una vegada per sempre, conclogui un conflicte que es reobra cada vegada que hi ha la possibilitat d'una inauguració.

SINDICAT FEDERAL FERROVIARI DE LA CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL