CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT crida a la mobilització als i les treballadores d’Estacions Adif el 15 i 16 de juliol

Dimarts, 12 juliol, 2011

NO MÉS ENGANYS, VOLEM COMPROMISOS JA!

EL SFF-CGT crida a la participació massiva dels treballadors a les aturades del proper 15 de juliol de 11.30 a 15.30 i 19.30-0.45.

En ple procés de negociacions del II Conveni Col.lectiu d'Adif, el que fins ara veiem no és més que un mer intercanvi de papers, alguns ni valen el seu pes del paper en què estan escrits. Un estrany ball de documents que es tradueix en un total abandonament de les qüestions que realment preocupen als treballadors.


Transcorreguts diversos mesos, encara no s'han abordat amb compromisos temes com els problemes econòmics, reclassificació, mobilitat (...), ni es concreta ni es decideix res, només que no hi ha un duro per a ningú. Serà una maniobra per deixar passar l'any sense conveni ni acords jugant així amb les legítimes reivindicacions dels treballadors?

Els treballadors d'estacions, com tots els d'ADIF, ens sentim abandonats, ficats en l'estratègia de "ignora'ls a veure si d'una vegada s'avorreixen i deixen de donar-nos problemes". Però en absolut anem a oblidar que hi ha comptes pendents, que una vegada i una altra, han estat donant llargues, i que podríem tenir resolts si la totalitat de la representació dels treballadors haguessin defensat els interessos generals abans que els "particulars que tots coneixem."

Més encara en aquests moments tan delicats, que d'una forma mesquina i descarada, ens encaminen cap a la descomposició de la venda en les estacions ADIF.

Sabem que aquesta empresa que tant ens diu que ens vol i ens ho assegura de boca, en el fons no para de donar voltes i voltes per treure tant la venda com els treballadors, l'últim que ens ha arribat és l'experiment de oferir opcionalment i voluntàriament el pas a Renfe Operadora de forma individual, o fins i tot plantejar-se la possibilitat de traspàs del personal d'algunes residències.

En qualsevol cas, no creiem que sigui molt factible donat les dificultats econòmiques de RENFE Operadora, que, com a exemple, no pot ni liquidar el dia amb empreses com Cremonini, cosa que ha portat als seus treballadors a cobrar només el 80% del seu salari, amb la promesa que "aviat es regularitzarà".

Des CGT estem en contra d'aquestes maniobres, el futur del canal de venda a ADIF, ha de ser igual per a tothom. Tant si és amb plans d'ocupabilitat en la mateixa empresa, com si s'estudien altres opcions, necessàriament han de recollir les nostres reivindicacions que des fa més de 3 anys venim reclamant. Mai amb processos de mobilitat forçosos, amb una ferma i per escrit garantia d'ocupació i millores econòmiques que ens portin a superar els problemes de menyscapte de diners, torns i treball en caps de setmana i festius, així com un sistema de primes que millori substancialment l'actual.

Per tot això esperem la teva participació en les aturades previstes per al pròxim dia 15 de juliol de 11.30 a 15.30 i de 19.30 a 00.45 del dia 16 de juliol, no hi ha altra manera per demostrar a l'empresa i els sindicats que ens ignoren que som uns treballadors que reclamen una major atenció a les seves reivindicacions.

L'única forma que el personal d'estacions se li tingui en compte en la negociació del conveni és mobilitzant. Si estacions ha tingut presència en l'anterior conveni va ser per les mobilitzacions, en aquest no podem quedar-nos fora de joc.

DAVANT LA SEVA DESÍDIA, MOBILITZACIÓ!

DÓNA SUPORT LES MOBILITZACIONS, L'ÚNIC CAMÍ ÉS LA PRESSIÓ

www.sff-cgt.org/

Attached documents