CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT crida a la mobilització contra els dos ERO presentats per ROCA

Dissabte, 1 agost, 2009

ROCA ha presentat dos nous Expedients de Regulació d'Ocupació. Un d'extinció de contractes (acomiadaments) a 713 treballadors i l'altre de 12 mesos de durada, que s'aplicaria a partir de febrer de 2010 a 234 treballadors temporalment.


En l'Assemblea realitzada ahir divendres 31 de juliol, es va acordar que es personin el màxim de treballadors a les portes d'entrada a la Fàbrica el proper dilluns 3 d'agost a les 6:00 h. per a veure quines mobilitzacions portarem a terme davant aquest abús de ROCA, us esperem a tots, el nostre lloc de treball està en joc.

Dels 713 acomiadaments 341 serien de Gavà. La plantilla actual és d'uns 3.000 treballadors/es, 1.200 a Gavà, repartits en 4 centres de treball (Gavà, Barcelona, Alcalá de Guadaira i Alcalá d'Henares).

Tot just han passat 4 mesos (març del 2009) des de la signatura i aprovació per l'empresa, CCOO i UGT d'un ERO temporal, actualment en vigor, amb un any de durada (acaba al febrer del 2010) i que afecta a 1.990 treballadors/es de totes les plantes.

La destrucció d'ocupació en el grup ROCA, està sent constant i continuada, des de finals del 2006 mes de 1.400 treballadors han sortit de l'empresa, per aplicació d'ERO, per acomiadaments objectius i alguns han pactat la seva baixa en l'empresa.

La cronologia dels ERO és la següent : al juliol del 2007 s'aplica un ERO temporal a Gavà per a 57 treballadors durant un any; al gener del 2008 s'aplica un ERO temporal a Alcalá d'Henares per a 128 treballadors durant un any; al juliol del 2008 s'aplica un ERO d'extinció de contractes per a 125 treballadors (70 a Gavà) en tot el grup; a l'octubre del 2008 s'aplica un nou ERO d'extinció de contractes per a 142 treballadors (52 a Gavà) de tot el grup; al març del 2009 s'aplica un nou ERO temporal per a 1.990 treballadords de tot el grup; al juliol del 2009 ens presenten un ERO d'extinció de 713 contractes i un altre ERO temporal per a aplicar a 234 treballadors a partir de febrer del 2010, quan s'acabi el qual actualment està en vigor.

Des de la CGT ens hem oposat als 7 ERO presentats per l'empresa des de 2007. L'excusa de l'empresa sempre ha estat plantejar-nos que és un mal menor, mentrestant CCOO i UGT han anat donant el vistiplau i avalant aquesta política empresarial, a més s'ha prorrogat el conveni en lloc de negociar-ne un de nou. En cap ocasió l'empresa ens han presentat perdudes econòmiques, tots els ERO tenen la seva base en previsions. Suposem que els directius de l'empresa disposen d'una bola de cristall on veuen el futur o hauran contractat a algun vident de renom.

CGT sempre hem denunciat que les pretensions de l'empresa són anar precaritzant les condicions laborals de les plantilles i alhora fomentar la fabricació en països del tercer món on assoleixen majors beneficis amb menors costos. Malgrat la recessió econòmica l'empresa s'està expandint en diversos països (Xina, Índia, Tailàndia, etc.). Per això la CGT anem a proposar als treballadors i treballadores que hem d'oposar-nos frontalment a aquest nou ERO, i elaborar un pla de lluita contundent per a aconseguir la retirada d'aquesta nova destrucció d'ocupació.

Secció Sindical CGT Roca

www.cgt-roca.com/


Assemblea convocada per CGT a les portes de la fàbrica el 31-7-09:

Noticia de TV3 informant sobre el nou ERO: