CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT crida a la mobilització contra l´atur i la corrupció

Dilluns, 4 febrer, 2013

CGT crida a la població, a la classe treballadora, a totes les organitzacions socials i sindicals perquè participin en les pròximes mobilitzacions.

La Confederació General del Treball (CGT) denuncia, un cop més, l'emergència social que assola cada vegada més amplis sectors de la població, producte de la política econòmica i social que està portant a terme el Govern.

Les dades de l'atur registrat publicades avui pel Ministeri d'Ocupació i
Seguretat Social indiquen que la desocupació puja en 132.055 persones al gener el que empitjora a 380.949 aturats (un 8,28%) les dades del tancament de l'any passat. Les llistes del Servei d'ocupació pública sumen ja 4.980.778 persones desocupades.

Al gener el nombre de cotitzants al sistema públic de protecció social va caure en 263.243 afiliats, el segon pitjor registre de la sèrie històrica. L'afiliació a la Seguretat Social retrocedeix a nivells del 2001, en l'actualitat són 16.170.000 de cotitzants.

El PP, com abans el PSOE, no escolta a la població i incompleix el seu programa electoral, alhora que demostra una evident incapacitat per complir amb les seves lleis, com la Constitució. No compleix amb el dret que les persones tenen a l'ocupació, sanitat, educació, habitatge, serveis públics de qualitat, ans al contrari, està duent a terme mesures antisocials de tot tipus, retallades en educació, sanitat, cures, drets, ... fent que la crisi la paguin les persones treballadores.

Els efectes del deteriorament galopant de la situació econòmica, social i política es fan cada vegada més insuportable. Una de les raons és el "cop d'estat financer" executat per la Troica (CE, BM i FMI) i els mercats amb el consentiment i la col·laboració de la majoria
dels partits polítics.

L'àmplia corrupció que campa a les altes institucions de l'estat central, i
autonòmic, així com en altres poders, no pot convertir-se en la cortina de fum que amagui el drama social de l'atur, els desnonaments, les pensions de misèria, l'exclusió social.

CGT opina que qualsevol proposta per acabar amb la corrupció o regenerar la política passa per aplicar mesures encaminades a implementar la justícia social i ambiental, la democràcia participativa, la defensa d'uns serveis públics, universals i de qualitat, així com resulta imprescindible auditar el deute i no pagar la considerada il·legítima.

La CGT fa una crida a tota la població, a tota la classe treballadora, a totes les organitzacions socials i sindicals perquè participin en les pròximes mobilitzacions en la defensa de la sanitat i educació pública, dels serveis socials i per una democràcia participativa i contra la corrupció. Només generant una àmplia i permanent contestació a
el carrer és possible lluitar contra les privatitzacions, els acomiadaments i els desnonaments, les retallades
de drets i la repressió ...

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents