CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT crida a la participació en les manifestacions pel dret a l’avortament lliure, públic i gratuït

Divendres, 31 gener, 2014

La Confederació General del Treball (CGT) fa una crida a participar en les accions i mobilitzacions convocades aquests dies a tot l'Estat Espanyol, organitzades per nombroses Assemblees, Organitzacions, Col·lectius, Plataformes Feministes, de les quals CGT forma part, amb motiu de manifestar el seu rebuig a la reforma empresa pel govern contra l'avortament.

Per a la CGT, les Dones no renunciem al nostre dret a decidir sobre el nostre cos, la nostra maternitat, la nostra vida. Anem a lluitar per això, anem a seguir defensant els nostres drets i ho anem a fer contra aquesta contrarreforma del Ministre Gallardón, contra aquest atropellament i abús de poder d'un govern absolutista, contra el poder i la influència en la vida pública de la Conferència Episcopal i contra els sectors ultraconservadores que pretenen relegar-nos a les dones a un paper secundari en la societat, a un paper de pura funció reproductiva.

La reforma de la llei de l'avortament del ministre de justícia Gallardón elimina el dret assolit per les dones a avortar en la sanitat pública en les primeres 14 setmanes i farà, a nivells pràctics, impossible avortar a Espanya. En la situació de crisi econòmica actual, especialment entre les dones, la nova llei provocarà que existeixin avortaments clandestins, per tant, s'incrementarà el risc de morts de dones. Això és pura violència d'estat cap a les dones.

El nom de la reforma deixa bé clar els interessos que la mouen. La Llei Orgànica de Protecció de la Vida del Concebut i dels Drets de la Dona Embarassada, anteposa els drets del fetus als de la dona i representa el major atemptat contra la dignitat de les dones en la seva lluita per la igualtat de les últimes dècades. ​

És una llei ideològica, que pretén clarament regir, imposar la moral catòlica que ha d'implantar-se en tota la societat, una llei que planteja l'avortament com un delicte que només es despenalitza en dos supòsits i amb enormes restriccions per a acollir-se a ells, la violació (alegable en les primeres 12 setmanes) i el greu “perill per a la vida o la salut física o psíquica” de la dona (alegable en les primeres 22 setmanes), mentre que la presència de malformacions fetals gravíssimes o malalties del fetus no seran motiu legal d'avortament.

Aquesta reforma amplia el dret a l'objecció de consciència a tot el personal sanitari que pugui tenir la més mínima participació en el procés, des de qui pràctica l'avortament al personal auxiliar administratiu que treballi aquest dia en l'hospital.

El cavaller errant masclista ministre Gallardón, considerant a la dona una feble mental, la considera com víctima i només planteja sancions per al personal sanitari que intervingui en l'avortament. Amb aquesta contrarreforma, el govern renuncia a més a una política preventiva que desenvolupi programes d'educació sanitària, sexual, que fomenti la formació en la diversitat sexual, la planificació familiar, l'ús dels mètodes anticonceptius, que aposti clarament per la igualtat entre homes i dones.

Des de CGT considerem que sense respecte als drets de la dona, es genera una violència institucional que es generalitza entre tota la societat i desplaça a la dona a una situació d'inferioritat, submissió i desigualtat que perpetuaran el patriarcat i la violència masclista.

La CGT seguirà defensant en el carrer, amb arguments, conviccions, amb ètica i moral anarcofeminista, la despenalització de l'avortament fora de terminis i supòsits, un avortament lliure, públic i gratuït.

La repressió i discriminació contra la dona com col·lectiu és evident en com està sofrint especialment la crisi econòmica, la seva discriminació salarial, laboral, l'atur, el treball de cures merament reproductiu.

Aquesta nova reforma de retallada de drets de la dona que planteja la reforma de l'avortament és un greu pas enrere en la seva lluita per la igualtat formal i real.

Per a la CGT avortar no és un capritx, ni alguna cosa agradable, és un dret, no una obligació, ni un delicte, un dret que correspon a la dona perquè nosaltres parim i nosaltres decidim.

Paula Ruiz, Secretaria de la Dona, Comitè Confederal de CGT

>>> A nivell de Catalunya la Secretaria de Génere de CGT Catalunya i el col.lectiu Dones Llibertàries formen part de la campanya unitária del moviment feminista organitzat i combatiu a favor del dret a l'avortament lliure i gratuit, i donen suport a la setmana de lluita descentralitzada del 8 al 14 de febrer a tot el territori català, que culminarà en una manifestació, divendres 14, a Barcelona (encara per determinar).

Fem una crida a tota la afiliació de CGT a organitzar i participar d'aquesta setmana de lluita, fer concentracions a les portes de les esglésies, diumenge dia 9 a les 12h., interrompre les celebracions eclesiàstiques, fer escarnis... així com preparar un 8 de març, dia de la Dona Treballadora, per manifestar el nostre rebuig a totes les lleis que ataquen el dret de les dones a decidir sobre el seu cos i les seves vides.

Isa Garnika. Secretària de Gènere CGT Catalunya

LLUITEM PEL DRET A L'AVORTAMENT I ASSENYALEM A GALLARDON, EL PP I L'ESGLÉSIA CATÒLICA.
Setmana de Lluita del 8 al 14 de Febrer
Dia 8 de febrer: inici campanya per Xarxes Socials
Dia 9 de febrer: concentracions descentralitzades davant les esglésies. A Barcelona, davant la catedral.
14 de Febrer: Manifestació