CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT davant del pre-acord entre els sindicats de la mesa sectorial i el Departament d’Ensenyament

Dijous, 26 gener, 2017

CGT davant del pre-acord entre el sindicats de la mesa sectorial i el departament d’Ensenyament

El 25 de gener, s’ha anunciat un pre-acord entre els sindicats de la mesa sectorial i el Departament d’Ensenyament a partir del qual, previsiblement, els sindicats de la mesa desconvocarien la vaga del proper 9 de febrer i el Departament es comprometria a afegir a les mesures anunciades fa setmanes (cobrament de juliol personal substitut i substitucions des del 7è dia) la reducció d’una hora lectiva a mestres i professors pel proper curs 2017-18 amb la corresponent reincorporació d’uns 3500 docents i la reducció d’una altra hora el següent curs.

Des de CGT Ensenyament volem fer algunes consideracions sobre aquest pre-acord:

- Creiem importants els avenços en la consecució de la nostra plataforma reivindicativa. La reducció d’una hora lectiva i la incorporació d’uns 3500 docents pel proper curs 17-18 es va fer pública el passat 20 de gener, i el mateix Govern les incloïa a un document de proposta d’acord sobre els pressupostos el 23 de gener. També el compromís d’incorporar 2850 docents més durant els cursos 18-19 i 19-20 (que permetria la reducció de la segona hora lectiva) es feia públic el divendres passat. És a dir, totes dues mesures han sorgit abans de la reunió amb els sindicats de la mesa i pocs dies després de la vaga del 18 de gener. Per què aleshores, i quan no tenim la plataforma de mínims assolida, els sindicats de la mesa desconvoquen ja les concentracions i possiblement la vaga?

- Estem convençudes i convençuts que aquestes millores sobre la proposta de pressupostos anterior les hem aconseguit amb la mobilització i donant a aquesta perspectives de continuïtat. No volem obviar que l’actual situació política, en la qual el govern no pot imposar els pressupostos unilateralment, ens ha afavorit. De fet, és a partir d’analitzar i debatre sobre aquesta situació amb moltes companyes i companys que vam acordar en assemblea convocar la vaga el 18 de gener, mentre s’estaven debatent els pressupostos i quan podíem incidir sobre aquests.

- La mesa sectorial no ha deixat de reunir-se amb representants del Departament durant aquests sis anys de patir retallades. Els propis sindicats que en formen part han reconegut reiteradament l’immobilisme de l’administració a les reunions durant aquest temps, al mateix desembre amb els pressupostos presentats. Allò que ha canviat perquè ara comencem a revertir les retallades no ha estat l’habilitat dels negociadors, sinó la pressió exercida pels i per les docents mitjançant la mobilització i en un moment clau que permet assolir les reivindicacions plantejades.

- Sobre la reducció de la segona hora lectiva el curs 18-19, discrepem que els sindicats de la mesa donin per bo un compromís que va més enllà dels pressupostos que s’estan debatent i, fins i tot, més enllà de la present legislatura, sobretot perquè creiem que mantenint la pressió es podrien aconseguir les dues hores lectives pel proper curs 17-18. I si, com estan recollint alguns mitjans, el redactat d’aquest diu "compromís d’estudiar", encara trobaríem més greu l’aval dels sindicats.

- Lamentem, si finalment acaba sent així, que els sindicats de la mesa desconvoquin la vaga del proper 9 de febrer sense haver assolit la totalitat de les reivindicacions que tots els sindicats vam qualificar de mínims en el seu conjunt i més encara quan hi ha moltes possibilitats que la votació final dels pressupostos s’ajorni al mes de març i en una situació política que permet assolir-les totes. Per això calia començar una mobilització prou contundent i a temps, i mantenir les seves perspectives de continuïtat fins al final.

- Des CGT vam acordar a l’assemblea de la jornada de vaga del 18 de gener convocar també la vaga del 9 de febrer amb els criteris de donar continuïtat a la mobilització i de no dividir els i les docents davant d’una convocatòria de vaga. Per aquest motiu vam convocar també les concentracions del 26 de gener, que mantenim. Preveient les possibilitats de canvis d’aquests dies vam decidir també ratificar aquesta decisió en una propera Assemblea el proper dimecres 1 de febrer a les 18:00 hores a la seu de la CGT (Via Laietana, 18, 9è pis). Arran de la molt possible desconvocatòria de vaga del 9 de febrer i l’aval a les mesures acceptades per part de la resta de sindicats, haurem de debatre i decidir com seguim lluitant per recuperar tant les reivindicacions mínimes que estan per assolir com la resta de les retallades que encara patim.

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

Dimarts 25 de gener del 2017

assemblea_oberta1f.png