CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT davant la compra de Tecnocom per part de Indra

Dimarts, 10 gener, 2017

En relació a l'operació d'adquisició pública de Indra sobre Tecnocom, les seccions sindicals de la CGT a Indra Sistemes volem notificar el següent:

Indra acaba de sortir d'un ERO que afecta oficialment a 1750 treballadors i que està sustentat per motius econòmics i organitzatius. Atès que el pla de viabilitat de Indra indicava que els costos del ERO no es veurien amortitzats fins al tercer any d'aplicació, ens resulta de difícil comprensió que ara es disposi d'efectiu per a l'adquisició de Tecnocom.

A més, la situació de Tecnocom no justifica, a priori, l'import de la transacció. En 2015 va declarar beneficis de 3.1 milions d'euros sobre una facturació de 406, venint de pèrdues de 13 milions el 2014. La seva valoració borsària a data de 12 de febrer de 2016 (amb prou feines 10 mesos abans de l'OPA) era de 0.98 euros, mentre que el preu que finalment ha acordat Indra és de 4.25 euros, un increment de més de quatre vegades.

CGT ha intentat posar-se en contacte amb l'empresa perquè ens expliqués la motivació d'aquest sobrecost, ja que no tenim constància de cap fet rellevant que justifiqui aquest sobrepreu. La seva resposta és que el senyor Martorell està molt ocupat per reunir-se amb nosaltres.

Donada l'opacitat i la urgència de l'operació, l'únic factor que entenem pot motivar aquesta compra és que Tecnocom, conjuntament amb Scytl, han estat les dues úniques empreses que han guanyat a Indra la gestió de les eleccions generals de l'estat espanyol en tota la seva història. Volem recalcar que l'Estat controla el 20% de Indra a través de la SEPI, per la qual cosa entenem que una vegada més Indra s'està utilitzant partidistament per a interessos polítics i aliens a l'activitat empresarial, oblidant-se que els treballadors hem sofert un ERO injust, innecessari, i que les nostres condicions laborals empitjoren cada any que passa.

Per ampliar informació podeu contactar amb:

Daniel Alzueta – 615 89 99 65
Secretari General CGT Indra Sistemes Consultoria

Jose Luis Ortiz – 628 67 47 12
Secretari General CGT Indra Sistemes Metall

http://cgtindrabcn.blogspot.com.es/
@cgtindrabcn