CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT davant la greu situació de la companya algeriana Meryem Mehdi

Dimecres, 27 gener, 2010

El Comitè Confederal de la CGT, reunit en Plenària Confederal el dia 26 de gener de 2010 i davant la greu situació de la companya algeriana Meryem Mehdi fa la següent resolució:

Després de gairebé 50 dies en vaga de fam en protesta pel seu acomiadament i per l'arbitrarietat i l'actitud neocolonial amb la qual actuen les empreses multinacionals en el sud algerià, la companya Meryem Mehdi es troba en un estat desesperat.

S'han desmentit les últimes notícies que parlaven d'un possible compromís amb l'advocat de British Gas. La multinacional britànica manté el seu silenci i segueix impassible davant el deteriorament de l'estat de salut de la companya. Al seu torn, les autoritats algerianes mantenen el seu silenci còmplice. D'una banda, mentre el Ministre de treball rep al comitè de solidaritat, la policia copeja a les persones concentrades i deté a la secretària general del SNAPAP, Nassira Ghozlane, i a dos companys de SNAPAP i de la Lliga algeriana de drets Humans.

Considerem inacceptable aquest tipus de comportaments per part de les multinacionals, en aquest cas British Gas. A més d'explotar els recursos naturals d'un territori sense que els seus pobladors es vegin realment beneficiats, es dediquen també a explotar a les seves treballadores i treballadors. No hem d'oblidar que Algèria és un dels productors de gas més importants del món.

En la recent cimera hispano-algeriana celebrada fa pocs dies a Espanya, representants d'ambdós governs han parlat d'energies, sobretot de gas. I és que ja està en marxa el gaseoducte Medgaz, que transporta el gas algerià des del desert del Sahara fins a Europa (entrant per Almería). Mezgaz és un consorci format per diverses multinacionals com l'algeriana Sonatrach, l'espanyola Cepsa, la italiana Endesa i la francesa GDF Suez. A més en la construcció del gaseoducte han participat multinacionals japoneses per a proporcionar l'acer de les canonades, empreses espanyoles, franceses i italianes per a l'estesa d'aquestes canonades en el mar i fins a la Rolls Royce para fabricar els compressors.

En definitiva un nombre important d'empreses que s'estan beneficiant del recurs algerià i el més important, aquest gaseoducte redueïx els costos d'aprovisionament de gas en tota Europa i la seva dependència de Rússia, fins a tal punt que ha estat considerat per la Unió Europea com projecte d'interès comú en les xarxes transeuropees d'energia. De fet la UE va aportar dos milions d'euros per a la realització de projectes i 1,4 milions més d'euros per a la seva construcció.

I davant tal magnitud d'empreses, multinacionals i ciutadans europeus beneficiant-se d'aquest recurs ens trobem amb una dona que viu en el mateix territori on s'extreu el gas, que treballa per a una multinacional, en aquest cas la britànica British Gas i que es resisteix amb totes les seves forces a ser trepitjada, lluitant sola, fins a les últimes conseqüències, mitjançant una vaga de fam iniciada el 9 de desembre de 2009, per a protestar pel seu injust acomiadament.

Des de la Confederació General del Treball de l'Estat Espanyol ens preguntem on està l'Europa dels drets i les llibertats, ens preguntem on està el tarannà del Sr. Rodriguez Zapatero, responsable del govern que aquest semestre presideix la Unió Europea i sobretot ens preguntem per què no s'està produint una intervenció política que posi fi d'una vegada a aquesta situació de tremenda injustícia.

Igualment des de la Confederació General del Treball de l'Estat Espanyol responsabilitzem a la multinacional britànica British Gas i a la classe política de la vida de Meryem Mehdi. Així mateix recollim la crida a la solidaritat internacional realitzat per nombrosos companys i companyes algerianes i ho fem extensiu animant a totes les organitzacions, col·lectius i persones que ho desitgin a mostrar el seu suport per aquesta causa.

Comitè Confederal de la Confederació General del Treball