CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT davant la privatització de la sanitat a Catalunya

Divendres, 27 juliol, 2007

NO A LES PRIVATITZACIONS DEL TRIPARTIT !!!

CONTRA LA RECONVERSIÓ DE L'INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT (ICS) EN EMPRESA PÚBLICA !!!

A Final dels anys 80, Reagan i Thatcher van començar el desmantellament de la medicina pública i la seva privatització. El 1991 l'Informe Abril a l'Estat Espanyol ja proposava les formes de gestió privades per als centres sanitaris. Pel rebuig que va produir es va retirar com a pla i els consorcis, fundacions, concessions i externalitzacions s'han anat aplicant com a fets consumats. La cirurgia rendible i les proves diagnòstiques es deriven massivament a la privada. Les inversions tecnològiques en els centres públics s'han detingut, no renovant-se aparells. A l'Estat Espanyol hi ha continuïtat entre els primers governs del PSOE, els del PP i el de Zapatero en el fet d'asfixiar financerament la despesa pública social i la sanitària en particular.

La mesura més eficaç per a provocar el deteriorament és la congelació o reducció de la despesa sanitària pública, la qual cosa produeix la sobrecàrrega dels serveis, l'augment de les llistes d'espera diagnòstiques i quirúrgiques i el deteriorament global de la qualitat. Però si a la despesa sanitària pública li restem la despesa farmacèutica, que és el 20% i la més gran de la UE15 (per la capacitat de pressió de la patronal farmacèutica), llavors ja la nostra despesa sanitària pública no farmacèutica en proporció al PIB és la pitjor de la UE15. Amb la reducció de pressupost ve la reducció de llits hospitalaris fins a 3,71 (2,4 públics) llits per cada mil habitants, el nombre més baix en tota la UE15, i segueix baixant. Pensem que el nombre de personal sanitari per llit en la privada és un terç del de la pública. Un altre factor és l'elevada temporalitat del personal, que en la sanitat pública catalana supera el 30% de la plantilla.

Des de la CGT denunciem la política privatitzadora de la Sanitat Pública a Catalunya de CIU i Tripartits, a on l'any 2002, ja el 40% del pressupost sanitari públic es dedicava a concerts privats. Ara, el Tripartit "d'esquerres" de Montilla té al Parlament un Projecte de Llei per convertir l'ICS en un proveïdor més de l'assistència sanitària, lligat al dret privat i perdent la titularitat dels serveis sanitaris de la Seguretat Social a Catalunya (amb capacitat per endeutar-se i sense haver de sotmetre's a cap intervenció prèvia). Tot això pot suposar el cop definitiu a la sanitat pública catalana i a les condicions de treball dels treballadors i treballadores de l'ICS.

CONTRA LA RECONVERSIÓ DE L'ICS EN EMPRESA PÚBLICA, MOBILITZACIÓ !

PER A MÉS INFORMACIÓ: WWW.NOFIJOS.COM

Federació de Sanitat CGT Catalunya

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció