CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT davant l’accident mortal a Aceros para la Construcción de L’Arboç del Penedès

Dimecres, 25 maig, 2016

CGT DAVANT L’ACCIDENT LABORAL MORTAL A ACEROS PARA LA CONSTRUCCIÓN DE L’ARBOÇ DEL PENEDÈS

Des de la Federació Comarcal del Baix Penedès de la CGT lamentem el tràgic accident ocorregut el passat dilluns dia 23 a les instal·lacions de l’empresa Aceros para la Construcción (Campesa) de l’Arboç, i que s’ha cobrat la vida del company José Luis de 44 anys d’edat.

L’esmentat accident es va produir al desprendre’s una peça de gran pes de la línia en la qual treballava, caient-li a sobre i desencadenant el tràgic desenllaç. En aquests moments s’està investigant, per part dels Mossos d’Esquadra i l’Autoritat laboral, amb la finalitat d’aclarir les causes de l’accident i depurar les responsabilitats oportunes. Fins ara podem dir que les investigacions no estan essent tan ràpides com voldríem, ja que donades les dures circumstàncies, s’ha de ser delicat a l’hora d’interrogar la plantilla que estava en aquells moments treballant, doncs ha estat un cop duríssim per a ells.

Considerem que s’ha de tenir especial cura en com es transmet la información que es desprèn d’aquest fatídic accident. Volem destacar el fet que Aceros para la Construcción, segons l’empresa que pertany a CELSA Group, venia d’un període de 1.000 dies sense accidents laborals.

Assegurem que aquestes afirmacions no són del tot certes i que només obeeixen a una pràctica més que habitual de moltes empreses: camuflar els accidents laborals amb baixes. Els recursos que s’utilitzen per a això es basen en fer que el treballador o treballadora sigui reubicada en un altre lloc de treball i que consti com que l’accident laboral no requereix baixa, falsejant estadístiques i ometent, així, les responsabilitats que se’n deriven en matèria de Seguretat i Salut Laboral.

Per norma general, la finalitat de camuflar els accidents laborals és el no tenir penalitzacions en els contractes que es concerten amb les Mútues Laborals i, així mateix, a nivell intern de la companyia, donar una imatge que no es correspon per res amb la crua realitat. Aquestes argúcies fan que no es posin tots els mitjans necessaris per a una efectiva Prevenció dels Riscos Laborals, ja que no hi ha requeriment per part de l‘autoritat laboral per tenir molts accidents doncs les dades i les estadístiques estan desvirtuades.

Per tot el que hem dit anteriorment, fem una crida a denunciar totes les irregularitats en matèria de Seguretat que en el dia a dia ens anem trobant en els nostres llocs de treball, amb la finalitat que no es torni a produir un fet com aquest ni tampoc d’altres de menor envergadura. També a reclamar les baixes laborals pertinents per a que així no es falsegin les dades ni les estadístiques, i hi hagi un major seguiment de la prevenció i la seguretat a la feina.

Veiem més que necessària la col·laboració de l’empresa a l’hora de facilitar la documentació que es requereixi des de les diferents organitzacions sindicals i que hi hagi total transparència per a poder veure les causes reals d’aquest desgraciat accident.

Sobretot volem transmetre el nostre condol a la família, a les persones properes i a tota la plantilla de Aceros para la Construcción.

Des de CGT ja s’han ofert els serveis jurídics a la família per si necessita disposar en qualsevol moment d’aquests, fent extensiva la nostra solidaritat i suport en aquests durs moments.

El Vendrell a 25 de maig de 2016

Federació Comarcal CGT Baix Penedès

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció