CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT davant l’amenaça d’impagament de les DPO a la plantilla de l’Hospital Sant Joan de Reus

Dimecres, 23 març, 2016

Comunicat de CGT davant l'amenaça d'impagament de les DPO a la plantilla de l'Hospital Sant Joan de Reus

No han passat ni tres mesos des de la signatura del conveni col·lectiu a l'Hospital de Sant Joan de Reus (conveni que la CGT no vam signar preveient el que passaria), que l'empresa convoca amb urgència el 23 de març al comitè d'empresa per comunicar-li que a causa de que el context actual econòmic actual no ho permet per culpa d'un desequilibri pressupostari (l'Hospital de Sant Joan reconeix un dèficit d'1,16 milions d'euros), no es veuen en disposició de fer efectiu el pagament de retribució variable en funció d'objectius (DPO) per a totes les categories laborals, segons indiquen els articles 56 i 57 de l'actual conveni col·lectiu, un import de 1,9 milions d'euros per objectius que havien de rebre el proper 31 de març.

Això ho fan emparats com estan per una clàusula addicional del conveni, on condicionen el compliment dels pactes retributius continguts en el conveni al fet que es compleixin una sèrie de condicions econòmiques que única i exclusivament controla l'empresa.

CGT ja va avisar al moment de la signatura del conveni que en un període molt breu l'empresa utilitzaria aquests arguments per tornar a estafar a la plantilla, de fet, durant tot el període de negociació del conveni, a l'empresa solament li interessava incloure aquesta clàusula que els permetia despenjar-se dels acords econòmics en qualsevol moment.

Volem recordar que el motiu principal de NO signar el conveni per part de CGT és que durant la “crisi econòmica global” que ha durat lni més ni menys que 8 anys, a la plantilla li han mantingut congelat el salari, cosa que segueix exactament igual. La signatura del conveni ha resultat un frau en assumir clàusules avantatjoses per a l'empresa que es poden utilitzar a qualsevol moment en detriment dels interessos dels treballadors i treballadores de l'hospital.

Però no és hora d'atribuir-se mèrits ni de llançar retrets, es va celebrar un referèndum i el resultat lògicament el vam assumir, ara toca unir forces i respondre totes juntes dient ben clar que no acceptem les mentides de l'empresa, ja n'hi ha prou de manipular i d'engreixar substancialment les nòmines d'uns pocs a costa de la majoria de la plantilla.

Volem que sigui reconegut de una vegada l'esforç i el compromís que els professionals d'aquesta empresa demostren diàriament. Assumir un conveni col·lectiu sense pujades salarials ni millores socials mereix millor reconeixement que incomplir el conveni quant la empresa cregui convenient.

Reus, 24 de març de 2016

Secció Sindical CGT Hospital Sant Joan de Reus
Federació Comarcal CGT Baix Camp-Priorat