CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT davant l’assassinat d’activistes de Drets Humans de la “Flota de la Llibertat”

Dimarts, 1 juny, 2010

Des de la Confederació General del Treball (CGT) de l'Estat Espanyol volem manifestar el nostre absolut rebuig davant l'atac efectuat, la passada matinada, per l'exèrcit Israelià a denominada “Flota de la Llibertat”, que tenia com objectiu trencar el bloqueig al que estan sotmesos els habitants de la Franja de Gaza.

Després de tants anys i innombrables massacres, a quina més injusta, sagnant i desproporcionada, resulta difícil afegir més descalificatius a la política de neteja ètnica que Israel porta a terme des de fa més de mig segle. Encara que sempre resulta estrany que siguin precisament israelians els qui pretenguin fer de la Franja de Gaza un camp de concentració.

Però aquesta actitud d'Israel, que desprèn prepotència pels quatre costats, és el producte de molts anys de connivències amb potències estrangeres i incomprensibles reconeixements per part de la comunitat internacional. Des que al novembre de 1947 l'ONU atorgués, mitjançant resolució, el 56% del territori a una població que no arribava al 10% del total d'habitants, els abusos i atropellaments no han deixat de succeir-se.

En dies com avui tots els governs s'apressen a realitzar declaracions de condemna davant tan lamentables successos, però bé és cert que aquests mateixos fets que condemnen mai es converteixen en inconvenients a l'hora de signar qualsevol acord. Per posar un exemple, EUA i Israel van signar a l'agost de 2007 un Memoràndum d'Enteniment pel qual EUA es comprometia a donar a Israel 30.000 milions de dòlars en ajuda militar durant la pròxima dècada. Es tracta d'un subsidi, pagat en efectiu al començament de cada any fiscal, l'única estipulació del qual imposada a l'ús d'aquest regal en efectiu a Israel és que gasti un 74% en la compra de béns i serveis militars d'EUA .

A més dels acords militars també hi ha posicionaments polítics que oxigenen la política d'extermini que desenvolupa Israel. No hem de remuntar-nos molt en el temps per a recordar la vergonyant actitud del Ministre d'Afers Exteriors espanyol, Miguel Angel Moratinos, quan va assegurar a la seva homòloga israeliana, Tzipi Livni, que el Govern espanyol canviaria la llei que estableix el principi de jurisdicció universal dels tribunals amb la finalitat d'eludir investigacions per crims de guerra, evitant així casos com l'obert per l'Audiència Nacional contra un exministre de Defensa israelià i sis militars per un atac aeri contra Gaza en el 2002, en el qual van morir més d'una dotzena de persones.

Més de mig segle d'assassinats i massacres per part d'Israel, però també més mig segle de suport polític, econòmic i militar de bona part de la comunitat internacional a un govern, el d'Israel, que té com principal objectiu realitzar una neteja ètnica a Palestina.

Des de la CGT volem preguntar-li al sr. Rodríguez Zapatero la mateixa pregunta que li va fer Rafael en el programa televisiu “tinc una pregunta per a vostè”, Per què Espanya ven armes a Israel ?, ja que com pot veure's en el video, aquesta pregunta va quedar sense contestar http://www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article30639

Després d'aquest nou assassinat de l'exèrcit d'Israel a diversos activistes de Drets Humans que formaven part de la Flota de la Llibertat, considerem que és un bon moment perquè el president d'Espanya doni les explicacions que en el seu moment se li van demanar i no va donar.

Secretariat Permanent de la Confederació General del Treball