CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT davant l’atac paramilitar a San Juan Copala, Estat de Oaxaca, Mèxic.

Divendres, 30 abril, 2010

Des de la Confederació General del Treball (CGT) de l'Estat Espanyol volem mostrar la nostra més enèrgica repulsa per l'assassinat de Beatriz Alberta Afecte Trujillo , integrant de CACTUS i Tyti Antero Jaakkola , company observador internacional originari de Finlàndia, per la desaparició fins al moment dels companys Noe Bautista Jimenez , David Venegas Reyes i Daniel Arellano Chávez i per l'elevat nombre de ferits . De moment aquest és el saldo després de les agressions realitzades pels paramilitars als habitants del Municipi Autònom de San Juan Copala , en l'estat mexicà de Oaxaca.

Des de fa mesos els paramilitars mantenen al citat Municipi Autònom en estat de lloc, resultant impossible el desenvolupament normal de la vida, doncs no hi ha llum elèctrica, ni aigua, ni mèdic, les classes estan suspeses des de gener i les dones són acorralades quan surten a buscar aigua i menjar pels paramilitars que formen un retingues permanent en la comunitat.

A causa de aquesta situació es va engegar una Caravana de Solidaritat en la qual participen observadors internacionals, integrants del Centre de Suport Comunitari Treballant Units (CACTUS), de Veus Oaxaquenyes Construint Autonomia i Llibertat (VOCAL), de la Secció 22 del Sindicat Nacional de Treballadors de l'Ensenyament (SNTE), de la APPO i del Moviment d'Unificació i Lluita Triqui- Independent (MULTI). L'objectiu era brindar un suport actiu a l'autoorganització del Municipi Autònom, detenir qualsevol tipus d'agressió, trencar el cèrcol mediàtic i documentar la situació.

És en aquest context i davant la iniciativa pacífica promoguda per organitzacions socials i populars , en forma de Caravana Solidària, l'objectiu de la qual és defensar els drets com pobles indígenes, on es produïx una resposta bèl·lica, que a través de grups paramilitars protegits pels poders governamentals ha provocat, de moment, el lamentable resultat descrit anteriorment.

Per tot l'exposat anteriorment des de la Confederació General del Treball (CGT) de l'Estat Espanyol considerem responsable dels fets succeïts al govern d'Ulisses Ruiz Ortiz per fomentar les disputes entre la població i permetre als grups paramilitars fer ús de la violència. I li exigim a aquest mateix govern el cessament dels atacs paramilitars en la regió Triqui. Presentació amb vida dels companys desapareguts Càstig als assassins Fos paramilitars del Municipi Autònom San Juan Copala

José Pascual Rubio Cano, Secretari Relacionis Internacionals CGT