CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT davant les dades de l’INEM i del Mercat de Treball de Gener 2014

Dimecres, 12 febrer, 2014

“La recuperació econòmica solament és dels Beneficis Empresarials. El mercat laboral a gener 2014, solament mostra la desesperació de milions i milions de treballadors i treballadores, que portem una dècada de pèrdua d'ocupacions, salaris, i condicions dignes de treball”

Les dades del mes de gener 2014, proporcionades per l'INEM, són una continuació de les dades del 4t trimestre del 2013 de la EPA: Es perden cotitzadores a la Seguretat Social en 184.031 persones i s'apunten a l'atur 113.097 persones. Aquí apareix un efecte “parany” per als portaveus del Govern, doncs sostenen que l'atur (és a dir, la gent que s'apunta als Serveis Públics d'Ocupació segueix disminuint i, no només no diuen la veritat, ja que aquest efecte és perquè sobre l'ocupació realment destruïda, 184.031 persones que deixen de cotitzar a la Seguretat Social, solament 113.097 persones decideixen “apuntar-se a l'atur”.

I per altra banda, amaguen la gran estafa social i laboral que s'està produint en el mercat de treball de l'estat espanyol, a causa de la seva liberalització a través de les Reformes Laborals dels Governs: les persones emigren a milers i altres, passen d'apuntar-se a l'atur, engrosseixen l'economia submergida i deixen de comptar com actius/ves.

I això en un mes, on les contractacions realitzades han crescut en un 14,3% més que en el mateix mes del 2013, en total es van realitzar pels empresaris 1. 259.240 contractacions de les quals solament el 7,81% de les mateixes, és a dir 98.366 van ser contractacions fixes, la resta 1. 160.874, és a dir el 93,19% van ser temporals.

I la deterioració del contracte de treball augmenta en la mateixa proporció que els Beneficis Empresarials: de les noves contractacions temporals (més del 93% de totes les realitzades), augmenten els contractes precaris de formació i aprenentatge en gairebé un 80% i els contractes en pràctiques que ho fan en un 25%.

I els Beneficis Empresarials, sobretot els del sistema financer s'han triplicat i fins a quadriplicat, Santander, BBVA, La Caixa i Popular, ells solets sumen més de 12.000 milions de beneficis nets en el 2013.

I el drama copeja cada vegada més, als més febles en el mercat de treball: els desocupats i desocupades, on cada vegada més persones passen a engrossir les estadístiques de desocupats i desocupades sense cap prestació d'atur. La taxa de cobertura de prestacions d'atur segueix descendint i ja són gairebé 18 punts menys que a desembre 2012 i, a més, per a major escarn, cada vegada les prestacions són menors. Ara la mitjana bruta se situa en 829,8 euros, el que demostra que les persones que accedeixen a l'atur han vist com en els últims 24 mesos anteriors els seus salaris van sofrir retallades i disminucions, per una costat i per un altre, les retallades del Govern a partir del sisè mes de percepció.

JA N'HI HA PROU D'ESTAFA LABORAL I SOCIAL: Derogació de totes les seves lleis liberalitzadores del mercat de treball i, que es reparteixi el treball reduint la jornada de forma generalitzada i que es reparteixi la riquesa augmentant els salaris i fiscalitzant els il·legítims beneficis empresarials.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal
CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL (CGT)

http://www.cgt.org.es/noticias-cgt/comunicados/cgt-ante-los-datos-del-inem-y-del-mercado-de-trabajo-enero-2014

Attached documents