CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT davant les mobilitzacions a Tunísia i Algèria i la seva repressió

Divendres, 14 gener, 2011

Durant diversos dies s'han desenvolupat importants mobilitzacions en la regió de Sidi Bouzid, situada en el centre de Tunísia, mobilitzacions que s'han estès per tot el país, causant més de 20 morts per tirs de la policia i l'exèrcit en la regió de Kasserine. El passat 17 de Desembre, en aquestes mobilitzacions, un jove llicenciat en atur es va calar foc com acció de protesta i impotència davant la difícil realitat que està vivint la societat de Tunísia. La pobresa i l'atur són els principals problemes de la població tunisiana, especialment afectada la joventut (fins i tot els graduats) i algunes regions marginades.

A Algèria les contínues pujades de preus de productes bàsics i la frustració dels joves davant la crua realitat laboral ha fet sortir als carrers a la població com acció de protesta davant les polítiques aplicades pel govern així com contra la corrupció i el nepotisme de la classe política.

En ambdós casos la resposta de les autoritats ha estat una brutal repressió manifestada amb:

# Tirs amb bales contra la multitud, causant diversos morts i desenes de ferits.

# Detencions massives, cèrcol policial de la zona i introducció del toc de queda.

CGT mostra la seva plena solidaritat amb les protestes realitzades per la població de Tunísia i Algèria i dóna suport les reivindicacions plantejades.

CGT denuncia de nou les polítiques autoritàries que només serveixen a uns pocs a costa de la resta de la població.

CGT fa una crida per a impulsar xarxes de lluita i solidaritat en la nostra regió mediterrània i en ambdós països exigim:

# Retirada de les forces policials.

# L'alliberament dels detinguts després de les protestes i la fi de l'ús de les tortures.

# Creació de llocs de treball dignes i indefinits, especialment en les regions més pobres.

# L'alliberament dels militants sindicals que romanen empresonats des de les mobilitzacions en la regió de Gafsa (Tunísia), com Fahem Boukadous i Hassan Ben Abdallah.

# La reincorporació als seus llocs de treball de tots els militants de la conca minera de Gafsa empresonats.

CGT exigeix a les autoritats espanyoles que trenquin el seu silenci còmplice i explícitament condemnin la política repressiva dels Governs de Tunísia i Algèria.

Secretaria de Relacions Internacionals del Comitè Confederal de la CGT