CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT de les Illes Balears dóna suport a l’Assemblea de Docents i la vaga indefinida en l’inici del curs

Dilluns, 16 setembre, 2013

Jo dono suport a la vaga

CGT Balears dona suport a la VAGA INDEFINIDA AL SECTOR EDUCATIU, a partir de dilluns dia 16 de setembre

El 13 de setembre comença el curs escolar a les Illes Balears i Pitiüses però no serà un dia d'inici de curs normal. Degut a una inseguretat burocràtica, avui no començarà l'anunciada Vaga Indefinida al sector educatiu, però sí que ho farà dilluns dia 16. Des de CGT Balears hem mostrat i comunicat la nostra total adhesió a aquesta Vaga, així com també a l'imparable procés assembleari que esdevé el motor principal d'aquesta lluita.

Una lluita per un model educatiu públic i de qualitat i, per tant, frontalment oposat als projectes elitistes, excloents, mercantilistes i aberrants del govern de Rajoy i Wert, com la LOMQE i la llei de beques, entre d'altres. Però també contra la implantació de l'anomenat TIL (Tractament Integral de Llengües). Un projecte irracional i inviable del govern regional de Bauzá que, farcit d'ignorància, prepotència i autoodi, intenta implantar sense el més mínim sentit de la realitat ni del ridícul.

Però aquesta Vaga, que ja és un clam, que s'eixampla i enforteix cada dia que passa, no és només una lluita per un model educatiu per formar persones lliures en una societat lliure, i en contra dels projectes dels governs espanyol i balear en matèria educativa. També és l'expressió més potent de la lluita social a les nostres Illes en l'actualitat. Una lluita social transversal, polièdrica, i de la qual els docents i tota la comunitat educativa de les Illes té, avui, la responsabilitat d'encapçalar.

Per això, des de tota la societat hem de recolzar la lluita dels mestres. La lluita per una educació pública i de qualitat està i s'ha d'entendre íntimament lligada a les altres lluites: per una sanitat pública universal i de qualitat, pels serveis públics, per un model social igualitari, pels drets i les llibertats personals i col·lectives, pel repartiment del treball i de la riquesa, per una democràcia directa i participativa i, en definitiva, per una altra societat, lliure i amb futur.

Per dilluns dia 16, a les 12,00 hores, està prevista una gran concentració de protesta, en el primer dia de Vaga, davant la seu de la Presidència del Govern, al Consolat de la Mar. Fem una crida a tothom que pugui assistir per a què ho faci. La Vaga Indefinida serà més curta en la mesura que sigui més contundent. D'aquí la necessitat del màxim grau d'unió i força.

L'Assemblea de Docents ha posat en marxa la Caixa de Resistència, una peça vital per a l'èxit de la Vaga. El número de compte que es fa servir en Caixa Colonya és el següent: *2056-0009-74-4102003418*, on podeu fer les vostres aportacions.

La lluita dels docents és la lluita de tots i totes.

CGT-BALEARS


CGT de les Illes Balears dóna suport a l'Assemblea de Docents i la vaga indefinida en l'inici del curs

Els governs de Rajoy i Bauzá tenen com a objectiu una educació elitista i omple d'interessos mercantils per al negoci privat, una educació sexista i adoctrinada per nacionalcatolicisme més ranci, alhora que contrària als valors democràtics i igualitaris, i hostil cap a la nostra llengua i cultura.

És per això que des de CGT compartim que la resposta que cal donar no és altra que la de la Vaga indefinida, atès que la gent que ens mal-governa no té cap intenció de rectificació ni de diàleg.

En aquest sentit, la CGT -BALEARS dóna suport a la Vaga Indefinida que s'està treballant des de l'Assemblea de Docents per a l'inici del pròxim curs escolar, i s'identifica i fa seus els 10 punts que componen els objectius d'aquesta Vaga.

Així mateix, CGT-BALEARS demana la immediata suspensió de les sancions imposades als tres directors expedientats a Menorca, i se solidaritza amb ells i amb totes les companyes i companys que puguin ser víctimes de la repressió d'aquest govern ultradretà.

CGT-BALEARS està a disposició per col·laborar unitàriament perquè la Vaga Indefinida sigui un èxit, per aconseguir els objectius que es plantegen, i per aconseguir un model educatiu públic, per formar persones lliures en una societat justa i igualitària
.
3 setembre 2013.

CGT-BALEARS

- WEB CGT ILLES BALEARS

Attached documents