CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT defensa una RTVV pública i no segrestada pel poder

Dimecres, 24 novembre, 2010

Els treballadors de RTVV creuen que privatitzar és la sortida ’il·legal, irresponsable i fracassada’. Els sindicats CCOO i CGT a Radiotelevisió Valenciana (RTVV) han reclamat avui una televisió "pública, en valencià i de qualitat", que compleixi la seva deure servei públic i estigui al servei de tots els valencians, i no "segrestada pel poder polític". La gestió de RTVV ha estat definida per la seva participació en Gürtel.

En un comunicat conjunt, ambdós sindicats afirmen que no volen una RTVV "partidista, instrumentalitzada i al servei del Govern de la Generalitat valenciana", i han criticat que el president del Consell d'Administració de RTVV, Emilio Fernández, hagi defensat la privatització de l'ens donada la "crítica" situació econòmica.

Per als sindicats, la "caòtica" situació econòmica de RTVV és imputable als directors generals, que han "malbaratat el patrimoni econòmic i la imatge pública" de RTVV, mentre que el Consell d'Administració ha "avalat, permès i justificat" que RTVV estigui en una situació de "fallida econòmica". Així, han assenyalat que l'anterior director general, Pedro García, "va dimitir per les seves inexplicables vinculacions amb Alvarito Pérez, que van conduir a un sobrepreu en les retransmissions de la visita del Papa, que va acabar en la butxaca, presumentament dels Gürtel". "Encara esperem que la majoria del Consell d'Administració i el seu president al capdavant, diguin alguna cosa sobre la gestió de Pedro García", han dit. Així, han citat les contractacions dels drets d'imatge dels equips de futbol valencians i els drets de retransmissió dels partits, i han recordat que la gestió empresarial del grup RTVV "ha estat definida per la seva participació en la xarxa Gürtel, símbol màxim d'un estil d'adreça".

Per això, mantenen que la privatització és una "sortida irresponsable, il·legal i fracassada" perquè "deixa als gestors de RTVV sense l'assumpció de les conseqüències de la seva gestió", que es traslladen "als valencians, qui, via impostos, haurien de finançar en el futur el dèficit" de la cadena. "I també la pagaran, la pagarem, tots els treballadors, perquè una privatització inevitablement significarà una reducció dels llocs de treball", han afegit.

Així mateix, han assegurat que la privatització és "il·legal perquè així ho van dir els tribunals en diverses sentències que, al costat de la mobilització social, hagueren de parar l'expoli que va dissenyar Zaplana". "El senyor Fernández va votar a favor de la privatització. Potser quan els tribunals van tombar la seva decisió hauria d'haver assumit algun tipus de responsabilitat. Com no va ser així, ara torna a demanar la privatització de l'empresa que presideix. Això és el que passa quan els polítics es neguen a assumir les seves responsabilitats", han insistit.

Al mateix temps, sostenen que la privatització és una solució "fracassada" perquè "quan un servei públic es privatitza, simplement s'aposta per la seva deterioració o, més encara, per la seva desaparició". "Els treballadors de RTVV apostem per una radiotelevisió al servei de tots els valencians, pública, en valencià i de qualitat", han recalcat ambdós sindicats, que han mostrat el seu rebuig a una cadena "partidista, instrumentalitzada i al servei del govern de la Generalitat".

Font: Agències (22-11-2010)


Comunicat Secció Sindical CGT RTVV

PRIVATITZACIÓ DEL CONSELL D'ADMINISTRACIÓ?

NO.MILLOR ELIMINACIÓ.

El Sr. Emilio Fernández, president del Consell d'Administració de RTVV (23 anys de dietes i cèntric despatx amb plaça d'aparcament), va declarar este cap de setmana als mitjans de comunicació, que la situació econòmica del grup RTVV és crítica i que la solució passa per la privatització.

Cada cert temps els treballadors d'esta casa ens desdejunem no sols amb exabruptes d'este tipus, sinó amb els dels consellers "palmeros" de l'oposició aplaudint estes declaracions, demanant un ERE, o "que es faça quelcom amb esta casa". Això, curiosament, sempre passa per retallar drets del treballadors i per l'eliminació o reducció dels nostres llocs de treball.

Davant d'estes declaracions del màxim responsable de l'òrgan encarregat de vetlar pel funcionament de la nostra televisió, seria convenient que començàrem a plantejar-nos per a què serveix el Consell d'Administració.

Este assumpte no és nou, C.G.T. demana la desaparició d'este òrgan des de l'any 1999, incloent esta petició en el nostre programa electoral. Déiem llavors que per a res servia, i la seua funció podia ser assumida perfectament per la Comissió de les Corts Valencianes.

S'imagina, Sr. Fernández, quants diners ens hauríem estalviat en el grup RTVV, durant eixos 11 anys només en el lloguer de tota una planta completa en la Gran Via Marqués del Túria perquè cada conseller tinguera el seu despatx magníficament equipat? El lloguer d'eixos més de 400 metres quadrats i les seues corresponents places d'aparcament ronda
els 340.000EUR anuals segons dades publicades en el diari Levante.

S'imagina a quant ascendeixen els 11 anys de dietes dels consellers?, només perquè la seua funció haja sigut donar cabotada rere cabotada a tot el que se'ls proposava? Pretenen que siga un secret, però les quantitats que perceben els senyors consellers ronden els 3.000EUR mensuals per una sola reunió al mes. I de vegades ni això.

A tot açò cal afegir uns despatxos amb tot luxe de detalls (telèfon d'ús particular, cadena musical, televisor.... Que utilitzen en molts casos per a gestionar els seus assumptes personals), personal necessari perquè romanga operatiu, assessors tècnics, despeses de neteja, manteniment, seguretat.......

Fa gràcia que qui diga açò siga precisament el que amb els seus silencis ha contribuït a la ruïna en la qual estem, aprovant any rere any uns pressupostos impossibles que endeutaven l'empresa cada vegada més.

Fa gràcia que qui diga açò siga el mateix que va anomenar al "desaparegut" Pedro García. Desaparegut impunement, això sí, després de gastar 15 milions en la visita del Papa i sense que ningú d'eixe mateix consell li demane explicacions.

Fa gràcia que qui diga açò aprovara fer un centre de producció de programes en un terreny llogat al centre d'Alacant que a penes s'utilitza, engreixant encara més el deute de Canal 9.

Fa gràcia que qui diga açò no haja obert la boca quan les productores amigues han buidat les arques d'esta casa durant anys.

Fa gràcia que qui diga açò no haja dit res de l'expedient disciplinari a l'ex secretari general Vicente Sanz pel presumpte abús sexual a tres periodistes.

Fa gràcia que qui diga açò hi haja autoritzat la venda dels drets audiovisuals del futbol de primera per molt menys diners del que costaren.

Tot açò faria gràcia, clar està,si no fóra perquè el que està en risc són els nostres llocs de treball.

Sap el que no van fer vostés i era la seua obligació? Potenciar una ràdio i televisió que compliren el seu deure de servici públic, una ràdio i televisió que fomentaren l'ús del valencià, una ràdio i televisió que donaren una informació veraç... En definitiva, una Ràdio Televisió Valenciana que complira els principis de la seua Llei de Creació.

La privatització de TVV que vostés ja van proposar només volia privatitzar els beneficis i que els valencians es ferem càrrec de les despeses. Una privatització que no van tindre cap vergonya aprovar amagats en un despatx, quan tots els grups polítics, socials i sindicats (bo, tots menys USO) els deien que era il·legal. I al final li ho digueren els tribunals, en moltíssimes sentències que vostés van portar fins l'última instància,
recorrent amb els diners de tots els valencians. I algun de vostés va assumir algun tipus de responsabilitat en l'assumpte? No sols no ho van fer sinó que ara pretenen dir-nos allò què s'ha de fer amb una televisió a la qual vostés han portat a la ruïna.

Sr. Fernández, el pastís del grup RTVV ja s'ha acabat, se l'han engolit tot. No vullguen traure res més de les poques molles que puguen quedar, i deixen-se'l a qui crega que els valencians mereixen tindre una Ràdio Televisió Pública, en Valencià i de Qualitat.

Per això des d'esta secció sindical proposem, posats a privatitzar, no que es privatitze el Consell d'Administració, per la seua inutilitat, sinó que s'elimine definitivament, estalviant-nos als valencians l'enorme malbaratament que suposa.

ELIMINACIÓ DEL CONSELL D'ADMINISTRACIÓ JA!

Secció Sindical CGT-RTVV