CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia a Inspecció de Treball a Ambulàncies Egara del Camp de Tarragona per les deficients mesures de prevenció i protecció existents

Dijous, 2 abril, 2020

img-20200402-wa0003.jpg

CGT denuncia a Inspecció de Treball a Ambulàncies Egara del Camp de Tarragona per les deficients mesures de prevenció i protecció existents

Des de la Secció Sindical de CGT a Ivemon Ambulàncies Egara al Camp de Tarragona, s'ha entrat una denuncia a Inspecció de Treball davant les greus mancances i deficiències existents a l'empresa, tant a nivell d'elements de protecció individual, els coneguts com EPI, com a nivell de mesures de prevenció i protecció, en centres de treball i ambulàncies, davant la situació generada per la pandèmia del Covid-19, més greu si cap pel fet de ser el sanitari un sector bàsic en la lluita contra el coronavirus i on existeix un elevat i evident risc de contagi tan per als treballadors com per a les usuàries.

Des de CGT s'ha denunciat a Inspecció de Treball:

- Que l'empresa incompleix els procediments en la utilització dels EPIS per a la prevenció de possibles contagis per Covid-19, tant per al personal del Transport Sanitari Urgent com al del Transport Sanitari no Urgent.

- Els EPIS facilitats per l'empresa són de mala qualitat i no es pot saber quina normativa compleixen.

- Restricció de l'ús dels EPIS només per a casos de sospites clares de Covid-19, obviant que hi ha pacients asimptomàtics, i modificació dels procediments oficials.

- Falta d’informació i formació sobre l'ús dels EPIS en el cas del Covid-19.

- No consultar amb el Comitè de Salut Laboral l'ús dels EPIS indicats per al Covid-19.

- Falta d'higiene als centres de treball, vestuaris petits i sense ventilació (per exemple al centre de treball del Pol. Industrial Riu Clar).

Una situació similiar en el tema dels EPI és la que es troben els companys de la Secció Sindical de CGT a Ivemon Ambulàncies Egara de les Terres de l'Ebre, que també han interposat una denuncia a Inspecció de Treball en el seu àmbit territorial.

Reclamem també equipar amb més contundència i seguretat les ambulàncies —tant les de transport urgent com les de no urgent— per tal de protegir els treballadors amb més eficiència i també per a garantir que tot pacient que hagi de pujar en aquests vehicles ho pugui fer amb plena seguretat i sense cap risc d'infectar-se en els trajectes.

Davant de tot això hem emplaçat a lnspecció de Treball a que insti de forma urgent a l'empresa al compliment de la normativa de prevenció de riscos laborals en el context d'epidèmia i d'estat d’alarma existents provocats pel Covid-19.

Per altra banda, aprofitem per a denunciar públicament el protocol d'eliminació de residus de l'empresa, que incompleix les més mínimes mesures de prevenció i seguretat en la situació existent, ja que s'acumulen les bosses de residus a les diferents bases operatives de l'empresa, com mostren les fotos que adjuntem de les dependències del centre de treball de Riu Clar, o acaben als contenidors de residus urbans existents a la via pública, amb el consegüent risc per a la salut pública. Es tracta de residus de les ambulàncies de transport urgent com guants de nitril, mascaretes de diversos tipus (quirúrgiques i de subministrament d'oxígen), bates, pantalles protectores, llençols d'un sol ús, embenatges, ...

Secció Sindical CGT Ivemon Ambulàncies Egara Camp de Tarragona

2 d'abril de 2020

>>> Imatges dels residus dipositats en el centre de treball de Riu Clar

img-20200402-wa0003.jpg

img-20200402-wa0002.jpg

img-20200402-wa0001.jpg

Attached documents