CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia a Inspecció de Treball la utilització d’un herbicida tòxic en els carrers i zones verdes de Barcelona

Divendres, 17 agost, 2012

La CGT de Parcs i Jardins ha denunciat el dia 9 d'agost a Inspecció de Treball a l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona per la utilització de l'herbicida amb base de “glifosat”, Roundup, que presenta una elevada toxicitat per a tot tipus d'organismes vius, inclosos els humans i també de tipus ambiental.

Els herbicides són productes químics de síntesis qualificats com de risc per a l'ésser humà, la fauna, la flora i tots els ecosistemes en general. A Barcelona cada any, en els carrers i zones verdes de la ciutat els operaris de Parcs i Jardins, apliquen aproximadament 10 tones de l'herbicida, la qual cosa representa, una vegada feta la barreja, 1.000.000 de litres de liquid que s'espargeix per la ciutat.

DENÚNCIA A INSPECCIÓ DE TREBALL

Tal com hem informat; el dia 22 de juny dintre de la campanya, organitzada Som el que Sembrem, per a alertar dels perills de l'ús del glifosat, la Secció Sindical de CGT de Parcs i Jardins va presentar una Instància a l'alcalde de Barcelona sr. Xavier Trias sol·licitant-li informació sobre l'ús del glifosat. A dia d'avui l'alcalde de Barcelona no ha donat resposta a la informació sol·licitada incomplint així l'article 10 de la llei 27/2006 del 18 de juliol que estipula el termini d'un mes per a respondre a la sol·licitud d'informació ambiental.

La base de la denúncia presentada a Inspecció de Treball és:

1.- L'aplicació d'aquest producte en la ciutat de Barcelona es realitza sense que s'informi als ciutadans de la seva aplicació ni existeix un control estricte per a evitar que resulti perjudicial per a la població i el medi ambient.

2.- No es realitzen les proves analítiques específiques sobre el nivell afectació de “glifosat” en els treballadors/es de Parcs i Jardins que apliquen el producte.

Argumentarí sobre la toxicitat del glifosat al web http://sembremvalles.wordpress.com/2012/04/17/informacions-per-a-rebutjar-els-herbicides-amb-glifosat/

L’Ajuntament de Barcelona posa en risc la salut de la població amb l’aplicació de tones d’un herbicida tòxic http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article7650

Secció Sindical CGT Parcs i Jardins Barcelona

http://malesherbes.blogspot.com.es/2012/08/cgt-denuncia-la-utilizacion-de-un.html