CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia a un candidat de CCOO per realitzar la sol·licitud de vot per correu de 30 persones en les eleccions sindicals de Correos

Dimecres, 9 maig, 2007

Els fets denunciats en el jutjat penal es remunten als dies 27 i 28 de Març del 2007 en l'oficina de Correos de Mataró. “Presumptament” un personatge que va com número 3 en la candidatura de personal laboral de CCOO a Barcelona, rva ealitzar la petició de vot per correu de 30 treballadors: 24 de personal laboral i 6 de personal funcionari, o sigui, en lloc de fer la petició de votar per correu individualment cadascun dels treballadors, com marca la Llei, el candidat de CCOO va realitzar la de tots.

El cap de l'Oficina de Correos de Mataró va detectar la irregularitat i va dirigir un escrit a les taules electorals tant de laborals com de funcionaris on comunicava aquesta irregularitat en l'admissió de la sol·licitud del vot per correu i com a conseqüència ambdues taules el 4 d'abril del 2007 van procedir a l'anul·lació d'aquestes peticions, comunicant-lo als afectats perquè procedissin a realitzar la petició de vot per correu ells mateixos com marca la Llei i donant l'escrit del cap de Mataró a l'empresa perquè sigui aquesta la que prengui mesures internes.

El mateix 4 d'Abril del 2007, després de fer-se pública la irregularitat, CGT sol·licitem, a més de l'anul·lació de les peticions de vot i que s'avisés als afectats, que la taula investigués qui era aquest delegat, que es nomenava en l'escrit del cap com el responsable d'haver fet les sol·licituds de vot. També sol·licitàvem la carta del cap de Mataró, ja que CGT és part interessada en el procés electoral i si es produeïxen irregularitats hem de saber-les. Hem insistit diverses vegades per escrit i verbalment davant l'empresa que ens doni còpia de l'escrit a més de que ens informi de quines mesures pensa prendre referent a això. De l'escrit segueix sense donar-se'ns còpia.

La CGT hem estat pacients i prudents. Aquests fets van ocórrer fa més de 1 mes i no s'han pres mesures internes, pel que considerem que Correos no ha estat a l'altura de les circumstàncies. És l'empresa, per lentitud i obscurantisme, la que està actuant irresponsablement. L'única preocupació de Correos és que no surti a la llum el que succeïx en l'empresa que ha de garantir la neteja de totes les eleccions. No es pot seguir tapant les escombraries sota la catifa, cal tenir tolerància 0 i actuar ràpidament, especialment en un cas tan greu.

Per això la CGT hem decidit acudir als jutjats penals i exigim que l'empresa es personi com acusació. Exigim que CCOO faci fora de la seva llista electoral i expulsi del seu sindicat al “presumpte” personatge que realitza “presumptes” irregularitats, en cas contrari considerarem que aquest sindicat no fa tot el que està en la seva mà per a garantir la neteja electoral.

Des de CGT anem a mirar amb lupa i comprovarem que no hagi frau electoral. Qualsevol irregularitat en les votacions que detectem ens durà al jutjat penal. Per tant, si algú està preparant un "pucherazo", que pensi en les conseqüències.

Secció Sindical CGT Correos Barcelona