CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia els serveis mínims abusius imposats per la Generalitat per la vaga de neteja de la Ciutat de la Justícia i a l’empresa Kluh Linaer per vulneració del dret de vaga

Dimecres, 25 gener, 2017

LA CONSELLERIA DE TREBALL IMPOSA UNS SERVEIS MíNIMS TOTALMENT ABUSIUS A LA VAGA DE LES TREBALLADORES DE NETEJA DE LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA

LA CGT HEM PRESENTAT UNA DENÚNCIA PER VULNERACIÓ DEL DRET DE VAGA EN LA INSPECCIÓ DE GUÀRDIA

CGT ha convocat vaga de les treballadores de neteja de la Ciutat de la Justícia del 23 al 27 de gener i concentracions diàries (informació a l'enllaç http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12281)

El Departamet de Treball ha imposat uns Serveis Mínims al personal de la neteja de la Ciutat de la Justícia de Barcelona totalment abusius, en uns casos del 100%, en uns altres el 50% i en uns altres el 25%, que la CGT hem denunciat en els jutjats, però a més, l'empresa en lloc d'aplicar-li-ho als treballadors que no fan vaga i que així ho han manifestat, com diu el mateix decret de la Generalitat, està assignant serveis mínims a treballadores que volen exercir el seu dret de vaga, intentant mitigar els efectes de la mateixa.

Davant el decret abusiu de la Generalitat i el coneixement de les persones que anaven a voler treballar, la majoria d'ells contractats eventuals i que tenen intranquil·litat per exercir el dret de vaga, el comitè de vaga va transmetre a l'empresa el llistat dels mateixos per evitar que s'apliquessin serveis mínims a persones que volen exercir el seu dret de vaga. L'empresa no obstant això ha imposat mínims als qui volien exercir el dret de vaga, i evitant posar mínims als que han manifestat que volien treballar. Amb aquesta maniobra, en la nostra opinió, el que busquen és rebentar la vaga.

L'empresa, també ha realitzat nous contractes de treball quan la vaga ja estava convocada, realitzat canvis organitzatius que van contra el dret de vaga, tema sobre el qual hi ha diverses jurisprudències.

Des de la CGT, denunciarem tant a la Generalitat de Catalunya per serveis mínims abusius, com contra l'empresa per vulneració del dret a vaga del sindicat i dels treballadors/es que han vist vulnerat aquest dret. La política de l'empresa no ens aturarà, tot el contrari, ens dóna més força per continuar en aquesta lluita pels drets de les treballadores de neteja de la Ciutat de la Justícia.

FORA KLUH LINAER DE LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA

Sindicat de Neteja de la CGT de Barcelona