CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia la campanya de criminalització de l’avortament

Dijous, 17 gener, 2008

Des de la Confederal General del Treball volem manifestar la nostra més absoluta INDIGNACIÓ i REBUIG a la campanya de criminalització que s'està portant a terme contra les dones que han exercit el seu dret a avortar i contra les i els professionals sanitaris que els han ajudat a exercir el seu dret.


Aquesta campanya obeïx al fet que AVORTAR avui dia en l'estat espanyol no és un dret ple. Continua estant PENALITZAT, ja que en 1985 només es va efectuar una despenalització parcial de l'avortament, obeint a una mesura hipòcrita que va voler acontentar als sectors més conservadors i reaccionaris, situant a les dones i a les clíniques on s'exerceix en una absoluta inseguretat jurídica.

No és la primera vegada que s'intenta criminalitzar l'avortament. Enfront d'això, des de la Confederació General del Treball exigim a les institucions la seva absoluta DESPENALITZACIÓ, reconeixent-lo expressament com un DRET, això és:

1r.- La decisió de la maternitat és un dret personal i íntim de tota dona, amb independència de la seva edat, estat civil o nacionalitat. La interrupció lliure i voluntàriament decidida de l'embaràs és un dret que tota dona té, és un dret inalienable a decidir sobre el seu propi cos.

2n.- L'Estat ha de garantir l'exercici d'aquest dret de forma gratuïta en la xarxa sanitària pública, per a totes les dones, garantint a totes la seva intimitat sota el més absolut secret professional.

L'educació sexual no sexista en els centres escolars, així com l'accés als mètodes anticonceptius i la anticoncepció d'emergència ha d'estar garantida amb tots els mitjans i recursos necessaris.

Des de la Confederació General del Treball, exigim que cessi la persecució i criminalització de les dones i dels i les professionals sanitaris, que l'avortament sigui reconegut com un dret ple, garantit, lliure i gratuït.

Comitè Confederal CGT