CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia la criminal actuació de l’OTAN en denegar l’auxili a persones nàufrags

Dimecres, 11 maig, 2011

Davant la nova tragèdia patida en la immigració per mar, la Confederació General del Treball (CGT) DENUNCIA la criminal actuació de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN) que, incomplint tots els tractats internacionals, ha preferit no abandonar la seva missió militar de intervenció a Líbia i deixar sense auxili a un grup de persones naufragar en aigües del Mediterrani.

El passat 25 març 2011 van sortir del port de Trípoli 72 persones rumb a l'illa italiana de Lampedusa a la recerca d'un futur millor, fugint de la guerra, la persecució, la pobresa i la fam. A meitat de la travessa, la barcassa en què viatjaven es va avariar i van realitzar una trucada d'auxili a un religiós de Roma perquè els facilités el rescat. Aquesta persona es va posar en contacte amb les autoritats italianes i va aconseguir que un petit vaixell s'acostés a les persones a punt de naufragar.

Se'ls va comunicar que ràpidament aniria un vaixell més gran a rescatar mentre un helicòpter els va llançar aigua i galetes. Però ningú va acudir al seu rescat deixant al mig del mar, a la deriva ia la sort de les corrents i vents, a 72 persones fins que el mar els va retornar a les costes líbies.

D'aquestes 72 persones només van aconseguir sobreviure 11, morint 61 éssers humans d'inanició i set. Morint per el desvergonyiment dels que pensen que les vides humanes tenen diferent valor segons la seva procedència i classe social.

Aquest nou crim perpetrat, abunda en la interpretació que des d'Europa s'està fent del que és un drama col.lectiu i personal. El Dret Humà a la migració, a buscar un futur millor, és vulnerat com tants d'altres. La increïble temeritat dels milers de persones que arrisquen les seves vides en precàries embarcacions és tractat com un problema policial més que per la seva dimensió humana, arribant-se com és el cas que ens afecta a incomplir tractats i legislacions internacionals.

CGT opina que és necessari que tant la societat, com els governs dels estats del primer món, prenguin consciència i mesures per salvaguardar les vides i la dignitat de qualsevol ésser humà, independentment de la seva procedència, raça, color, creença, classe social o gènere.

Des de la CGT, S'EXIGEIX una investigació i depuració de responsabilitats a totes les persones que van prendre les decisions d'abandonar a la seva sort 72 vides enmig del mar Mediterrani.

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE CGT