CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia la repressió al poble Saharaui

Dissabte, 23 febrer, 2013

Adjuntem comunicat emès denunciant una vegada més el greu atac del Marroc a la població sahrauí i les condemnes desproporcionades per als jutjats per participar al campament de Gdim Izik. El judici ha estat davant un tribunal militar al Marroc tot i ser població civil en contra de tota legislació internacional.

La CGT denuncia la repressió al poble saharaui

LES CONDEMNES SÓN UNA NOVA PROVOCACIÓ DEL MARROC ALS SAHARAUIS

El tribunal militar de Rabat ha condemnat a 9 saharauis a cadena perpètua, a 4 a 30 anys de presó i entre 20 i 25 anys a altres 10 saharauis sota l'acusació d'assassinat de 11 policies durant el desmantellament el novembre de 2010 del campament de refugiats de Gdim Izik, a uns pocs quilòmetres del Aaiún, en el Sàhara Occidental ocupat pel Marroc. Les forces de seguretat marroquines van tractar de desmantellar i expulsar als seus ocupants per la força.

La CGT vol denunciar:

– La il·legalitat del judici realitzat. Que la ciutadania civil sigui jutjada per un tribunal militar a Rabat marca la irregularitat del procés des de l'inici.

– Les tortures que durant els 2 anys de presó preventiva han sofert i denunciat els detinguts i que no han estat investigades a més d'haver estat coaccionats per a signar les seves declaracions.

– La instrucció del sumari ha estat preparada per la policia marroquina sense presentar cap prova concreta ni testimoniatges contra els processats.

– La majoria dels encausats són membres d'organitzacions de la societat civil saharaui i activistes, el que ressalta el caràcter polític del juici.

– En els mateixos esdeveniments van morir 2 saharauis, reconeguts per les autoritats marroquines sense que s'hagi obert investigacions.

– Tampoc s'ha obert cap investigació independent i imparcial sobre els successos de Gdem Iziken, després de dos anys.

La CGT manifesta la seva repulsa davant el judici viciat, polític i il·legal que les autoritats marroquines han portat a terme contra la població saharaui. El judici de civils davant un tribunal militar no compleix les normes internacionalment reconegudes en justícia processal. Tots aquests fets suposen una nova violació de l'estat marroquí als Drets Humans que des que va ocupar il·legalment el Sàhara Occidental en l'any 1975 està reprimint greument a la població.

Per la llibertat dels pobles!

Llibertat per al poble saharaui!

SECRETARIA RELACIONS INTERNACIONALS. SECRETARIAT PERMANENT COMITÈ CONFEDERAL DE LA CGT

SECRETARIA DE RELACIONS INTERNACIONALS DE CGT

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció