CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia l’aversió del Ministeri Fiscal i la Justícia cap a les víctimes del franquisme

Dimarts, 11 novembre, 2008

Estem assistint a una nova decisió del Ministeri Fiscal i de la Sala penal en el procediment que se segueix en l'Audiència Nacional per a l'esclariment de les desaparicions forçoses ocorregudes durant la repressió franquista (sense que CGT hagi tingut cap comunicació oficial a pesar de ser una organització personada). I novament la posició de la justícia ens sorprèn i indigna.


El Fiscal Zaragoza, amb la seva actuació, inaudita i intolerable, sembla demostrar una presumpta malvolença a la causa de les víctimes del franquisme. Ha assolit la paralització de les exhumacions de les fosses comunes que s'havien autoritzat pel jutge Instructor. Ha postergat la il·lusió de centenars de denunciants de poder disposar de les restes dels seus familiars que duen en l'oblit des de fa més de 70 anys sense poder ser honrats com mereixen.

El fiscal no només s'ha oposat de manera frontal a l'obertura del sumari, sinó que a més, en la pràctica, està torpedejant qualsevol decisió del jutge en el sentit de seguir investigant aquests delictes que s'han qualificat de lesa humanitat. Resulta sorprenent que el Ministeri Fiscal, en comptes de col·laborar en la investigació del delicte, la conseqüència de la seva labor sigui la de mantenir el silenci forçat durant 70 anys sobre uns fets de tal gravetat que fins i tot les organitzacions internacionals han cridat l'atenció a l'estat espanyol per la seva no investigació.

Des de CGT repudiem l'actitud del Ministeri Fiscal i exigim que la instrucció continuï perquè d'una vegada per sempre quedin restituïts els drets i la memòria dels nostres companys i familiars assassinats per defensar els principis de la llibertat i la justícia. CGT ja ha presentat la impugnació al recurs del Ministeri Fiscal a través dels seus serveis jurídics, defensant la continuïtat del procediment en defensa de la veritat i la justícia.

Comitè Confederal CGT