CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia l’empresa People Plus Innovation SLU

Diumenge, 17 maig, 2020

Des de CGT considerem que són inadequades les accions preventives realitzades per l'empresa que es fa càrrec del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) al Vallès Oriental. Des de l'inici de la pandèmia de Covid-19 i de la declaració de l'estat d'alarma el 14 de Març, les mesures preventives proposades per l’empresa han estat, tant per les
treballadores familiars com per les treballadores de neteja: mascaretes de paper, guants de vinil i una o dos casaques de cotó, (materials que són els emprats habitualment per realitzar els serveis durant tot l'any).

Davant aquesta manca d’EPIS, molts i moltes usuàries han trobat convenient cancel·lar els serveis i a d'altres, no se'ls ha informat sobre la possibilitat de fer-ho.

Per comunicar-se amb les treballadores, l’empresa ha utilitzat grups de whatsapp i correu electrònic, obviant que no totes les treballadores estan al grup de whatsapp i que hi ha treballadores que no utilitzen el correu electrònic.

En quant a formació, les treballadores reben a través del whatsapp un protocol d'actuació davant del Covid-19 però no es vetlla pel seu compliment.

Davant aquesta proposta, les treballadores pregunten com s’ha d’actuar amb els serveis en els que ha de tenir contacte directe amb els usuaris però l’empresa no dóna cap resposta.

El 16 de març s'entreguen les mascaretes de paper i guants de vinil per les treballadores que ho requereixin, un material insuficient i inapropiat per la realització dels serveis. Davant aquesta política de l’empresa, El 25 de març es sol.licita per correu electrònic el material de protecció apropiat i l'empresa respon que “ja s'han entregat els epis adequats per cada situació”. Lluny d’aportar el material adequat, d’oferir una formació específica i vetllar per la seguretat de les treballadores i de les usuàries del servei, l’empresa fa una entrega única d’una bata quirúrgica, un doble guant, una mascareta FFP3, unes ulleres i uns peücs. La treballadora que fa el servei de la persona amb risc o contagi de Covid-19 fa també altres serveis que presumptament no estan ni en risc ni en contagi.

Davant l’actitud de l’empresa i la necessitat urgent de disposar d’EPI’s específics i de la quantitat necessària. El dia 9 d'abril s'envia un escrit al Consell Comarcal del Vallès Oriental informant-los de la situació de manca de protecció adequada de les treballadores. Se'ls sol·licita que intercedeixin per a que l'empresa no redueixi els ingressos de les treballadores, que per la situació provocada per la pandèmia les porta a situació de baixes laborals.

Enfront la falta d’EPIS i la situació de desprotecció , s’interposa denúncia a inspecció laboral informant que l'empresa no està repartint el material corresponent que estipula la normativa. Cal recordar, que durant el procés de la pandèmia s'han anat reduïnt les jornades laborals i acomiadant a treballadores, amb tot el que això comporta per l'atenció a les persones més vulnerables i al servei en general.

Finalment el dia 13 de Maig, inspecció Laboral informa que segons les actuacions practicades, els fets constatats i en relació a la normativa vigent es formula REQUERIMENT de subsanació de deficiències en matèria de Seguretat i Salut, donat la raó a les treballadores del SAD.

Per tots aquests fets, la CGT denuncia a Inspecció Laboral i ho fa públic. No s'han pres les mesures adequades segons la normativa vigent en relació a la prevenció davant el COVID-19 i es posa en risc la salut de les persones que es vinculen a través del Servei d'Atenció Domiciliària.

A dia d’avui encara es donen irregularitats com acomiadaments i retalls de jornades en situacions de vulnerabilitat d’unes treballadores que ja de per si es troben en una situació laboral precària.

S'exigeix a l'empresa una actuació adequada davant la pandèmia i que vetlli per la salut i el benestar de les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària de l'empresa People Plus Innovations SLU.

PROU JA D’INJUSTÍCIES PER LES TREBALLADORES DEL SAD!!!!
Confederació General del Treball del Vallès Oriental

nota_de_premsa_cgt_people_plus_innovation.pdf

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció