CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denúncia l’empresa Xavier Bisbal SL davant la fiscalia del TSJC per un presumpte delicte d’estafa

Dimarts, 20 juliol, 2010

LA CGT HA PRESENTAT UNA DENÚNCIA DAVANT LA FISCALIA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA PERQUÈ S'INVESTIGUI A L'EMPRESA XAVIER BISBAL S.L. D'IGUALADA PER PRESUMPTA COMISSIÓ D'UN DELICTE D'ESTAFA

L'empresa Xavier Bisbal SL, dedicada a la comercialització d'acers i ferros, té una plantilla d'uns 90 treballadors. Segons les dades que hem facilitat la CGT a la fiscalia, Xavier Bisbal SL, facturava a les empreses de la construcció una quantitat superior de material a l'efectivament lliurat, amb una diferència total en un any i mig d'almenys 1.606,75 tones.

Ens trobem davant la presumpta comissió d'un delicte econòmic, i també de seguretat, ja que amb aquesta actuació empresarial es pot posar en perill la vida de les persones, al no confeccionar-se les peces metàl·liques segons els projectes d'obra aprovats pels tècnics.

Arran de l'assessorament laboral efectuat per CGT a 37 treballadors de l'empresa igualadina XAVIER BISBAL S.L. que van ser acomiadats el mes d'Abril del 2010 en un ERO tramitat davant el Jutjat Mercantil nº 3 de Barcelona, CGT va tenir coneixement d'una sèrie d'irregularitats que venien cometent-se en la referida empresa, entenent que podrien ser constitutives de delicte.

L'empresa es dedica, entre altres activitats, a la de fabricació i comercialització de ferro i acers bruts i productes semielaborats, sent els seus principals clients les grans empreses de construcció contractades per a obra pública, com per exemple la Boca Oest del Túnel Dos Valires d'Andorra, La Maquinista de Barcelona, Ronda Sud d'Igualada, Túnel de Bracons, Túnel de Vielha, Tram d'AVE, etc.

Per a la fabricació del material s'utilitzaven unes plantilles redimensionades, en les quals sempre es contemplava un pes inferior del material al que efectivament es facturava i es deia lliurar al client. Segons la documentació aportada a la fiscalia, la diferència total en un any i mig és d'almenys 1.606,75 tones.

Així mateix, ha de tenir-se en consideració que no ens trobem solament davant la presumpta comissió d'un delicte econòmic, ja que aquesta actuació empresarial pot posar en perill la vida de persones ja que no es confeccionen ni es col·loquen les peces metàl·liques segons el projecte d'obra aprovat pels tècnics, afeblint per tant l'estructura de les obres en les quals aquesta mercantil ha participat, amb les conseqüències que això pot comportar. Ha de tenir-se en consideració que XAVIER BISBAL S.L. va intervenir en l'obra de la Boca Oest del Túnel de Dos Valires d'Andorra, que ja s'ha esfondrat dues vegades, la primera al novembre de 2009, causant la mort de cinc operaris i lesions a altres sis i la segona a la fi del mes de Maig del 2010 que per sort no, va causar cap ferit.

Al seu torn, diversos treballadors acomiadats mitjançant un ERO presentat el 10 d'abril del 2010, han presentat una demanda laboral per vulneració de drets sindicals, al ser afectats per l'esmentat ERO la totalitat dels afiliats a la CGT en l'empresa.

Federació Metal·lúrgica CGT Catalunya

Federació Comarcal CGT Anoia