CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denúncia l’espoli del bé public

Dimecres, 24 febrer, 2016

CGT DENUNCIA L'ESPOLI DEL BÉ PÚBLIC

Cada servei privatitzat és més deute i menys drets

CGT anuncia una primavera calenta en el públic

Coincidint amb l'aniversari de l'intent d'espoli a la democràcia, aquest 23F representants d´empreses públiques (Sanitat Madrid, TRAGSA, Correus, Aena, RTVE, Telemadrid, Sector Ferroviari, Tragsatec, INDRA, Aeroports Espanyols i Navegació Aèria ...) i el Sector Bancari en mans de l'Estat, entre altres, s'han reunit per denunciar l'espoli social a la ciutadania que representa el transvasament a mans privades de serveis bàsics públics.

Sota el mantell d'una ideologia neoliberal, durant aquests 35 anys -i l'empara de tots els governs- s'ha expropiat (a preus ridículs) a la ciutadania el que era seu, privant-la de serveis essencials. La corrupció sistemàtica, que veiem tots els dies als jutjats, no és aliena a aquest espoli.

CGT-que celebra un Congrés Extraordinari el proper mes d'abril per acordar estratègies de cara a la recuperació del que públic- ha acordat aquest 23F unir esforços en empreses i sectors públics de cara a explicar a la ciutadania que cada servei privatitzat és una precarització més i un servei menys que se li presta. També es pretén mobilitzar la societat civil i a les plantilles de les empreses públiques de cara a una primavera calenta.

Participants a la reunió han exposat la problemàtica dins dels seus centres de treball,
coincidint que el guió neoliberal ha estat sempre el mateix: desprestigiar el públic, reduir plantilles, externalitzar càrregues de treball fins a posar en marxa -gràcies a les reformes laborals- uns ERO brutals que han destruït milers de llocs de treball públics.

CGT ressalta també la contínua precarització de les condicions laborals (amb categories que en molts casos cobren salaris fam), la multiplicació de la temporalitat, les càrregues de treball difícilment assumibles, així com l'augment desmesurat dels expedients disciplinaris i l'assetjament laboral. En definitiva, més precarització igual a menys treball digne.

CGT entén que en aquesta defensa és necessària la coordinació amb altres organitzacions i grups socials que defensen també ho públic, així com una pedagogia social que desmunti les contínues campanyes mediàtiques a favor dels lobbies que, amb una voracitat insaciable, volen desmuntar el que queda dels nostres serveis i llocs de treball públics.

NO SOBREN LLOCS DE TREBALL, FALTEN SERVEIS.

PER LA DEFENSA DE LES CONDICIONS LABORALS I SOCIALS DE TOTES.

EL BÉ PÚBLIC ÉS DE TOTS: DEFENSA-HO

Madrid, 23 de febrer de 2016

CGT CONFEDERAL