CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia manca de ’transparència’ en els processos de selecció de dones de TMB

Dimecres, 3 gener, 2007

El procés, que constava d’un psicotècnic, una entrevista de grup i una revisió mèdica, ha passat per unes fases que sota el parer de la CGT no han estat correctes.

Bcn@ctiva, Empresa Publica de Serveis del Ajuntament de Barcelona, realitza projectes amb fons europeus, entre els quals inclou el de formació per a dones. Per accedir a la formació per treure’s el carnet de conduir d’autobús, aquestes han hagut de superar un procés de selecció que ha estat realitzat per TMB S.A., empresa de la qual es president el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Xavier Casas.

Des de la CGT creiem que no ha sigut correcte aquest procés pels motius següents:

Primer: S’han realitzat dos grups diferents d’aspirants i dos dies diferents d’exàmens psicotècnics, i abans de realitzar la prova psicotècnica al segon grup, la gent del primer grup ja sabia si havia passat el primer examen o l’havia suspès.

Segon: Des de Bcn@ctiva han confirmat a la CGT que no tenen cap conveni firmat i per escrit amb Transports de Barcelona (TB), només és un acord verbal, cosa que ha estat confirmada per part de la direcció de TB. Per aquest motiu, no queda clar el compliment de la resolució del DOGC TRI/382/2006, de 9 de febrer.

Cal destacar que a aquestes proves de selecció es va preguntar (entre d’altres coses) a les dones que volien accedir a la formació per treure’s el carnet de conduir d’autobús: si estaven casades, si tenien fills, quants fills tenien, etc; tot això quan en teoria el projecte NOA està dirigit a dones majors de 21 anys, a l’atur i que tinguin el carnet de cotxe.

Des de la CGT no entenem com es poden seguir 2 processos de selecció diferents, com es pot preguntar si estan casades, si tenen fills, quants fills tenen, etc, a més a més de no fer públiques les llistes d’aspirants i la llista de seleccionades amb la nota de tall corresponent, ni tampoc publicar els requisits que marca la Unió Europea per donar aquests ajuts.