CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia públicament que la insuficiència de llocs de treball i la precarietat laboral afecten molt seriosament a la qualitat del servei postal

Divendres, 24 novembre, 2017

PRECARIETAT I VULNERACIÓ DELS DRETS DEL USUSARIS A CORREUS

El sindicat CGT-CORREUS Barcelona, denuncia públicament que la insuficiència de llocs de treball i la precarietat laboral imposada per CORREUS, està afectant seriosament al dret dels usuaris a rebre amb la qualitat i terminis corresponents la seva correspondència ordinària, certificada i urgent.

Des de la CGT denunciem que aquesta precarietat generalitzada, està afectant molt seriosament a la qualitat del servei postal. Concretament al repartiment de les notificacions administratives (estatals, autonòmiques, locals, seguretat social, hisenda, transit, etc), que desde octubre de 2016 (Llei 39/2015) s´han de realitzar amb dos intents d´entrega, matí i tarda. Trobant-nos davant un gran volum d´acumulació, per manca de personal i condicions laborals òptimes per a la seva distribució, i que en determinades zones, aquest fet comporta un alarmant retard d´entrega d´entre 30 i 60 dies des de la seva recepció.

Comptabilitzant, anualment són uns 70 milions de notificacions a distribuir a tot l´estat, estem parlant d´una xifra de milers de tràmits administratius notificats fora de termini, amb la conseqüent pèrdua de garanties i repercussions negatives per a grand part de la població.

És per això, que comuniquem aquests fets a la direcció de Correus i als responsables dels ajuntaments corresponents, perquè es dugui a terme el obligat compliment per llei dels corresponents terminis i condicions.

Tanmateix, CGT-Correus, alerta que la campanya electoral (eleccions 21-d a Catalunya) de caràcter prioritari, més la campanya nadalenca (paqueteria urgent) que recaurà imminentment sobre el servei de correus, significarà una sobrecarrega de feina tant desbordant (sobre la ja retardada) que impossibilitarà el repartiment, en condicions i terminis establerts dels enviaments prioritaris, certificats, urgents, etc.

PER TANT, DES DE CGT-CORREUS, I EN DEFENSA D´UN SERVEI PÚBLIC DE QUALITAT, EXIGIM ES GARANTEIXIN TOTS ELS LLOCS DE TREBALL NECESSARIS, NO PRECÀRIS, PER TAL DE LA CORRECTE DISTRIBUCIÓ DE LES NOTIFICACIONS ADMINISTRATIVES I LA RESTA D´ENVIAMENTS.

CGT Correus Barcelona

https://cgtcorreosbarcelona.com/2017/11/23/precarietat-i-vulneracio-dels-drets-del-ususaris-a-correus/

https://twitter.com/cgtcorreosbcn


CGT adverteix que Correus es col·lapsarà amb els enviaments del 21-D i de Nadal

La CGT ha advertit a la direcció de Correus i als responsables dels ajuntaments que "la insuficiència de llocs de treball i la precarietat laboral" afecten seriosament "al dret dels usuaris a rebre amb la qualitat i terminis corresponents la seva correspondència". Durant els darrers dies, la direcció de Correus ha cobert aquesta mancança amb hores extraordinàries dels treballadors, però el sindicat entén que més enllà de pedaços, el que cal és reforçar la plantilla amb contractes no precaris.

Els anarcosindicalistes avisen que "aquesta precarietat generalitzada" està afectant "molt seriosament" a la qualitat del servei postal. Concretament al repartiment de les notificacions administratives (estatals, autonòmiques, locals, seguretat social, hisenda, transit, etc), que desde octubre de 2016, recorden, "s'han de realitzar amb dos intents d'entrega, matí i tarda".

A aquesta situació cal sumar-hi que la campanya electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya, "de caràcter prioritari", més la campanya nadalenca, amb paqueteria urgent, significarà una sobrecarrega de feina tant desbordant que pot col·lapsar el servei impossibilitant el repartiment en les condicions i els terminis establerts dels enviaments.

Això provoca, segons el sindicat, que les oficines de Correus es troben davant "un gran volum d'acumulació, per manca de personal i condicions laborals òptimes per a la seva distribució", i que en determinades zones, aquest fet comporta "un alarmant retard d'entrega d'entre 30 i 60 dies des de la seva recepció".

La CGT calcula que anualment es tramiten uns 70 milions de notificacions a tot l'estat, i això suposa que milers de tràmits administratius siguin notificats fora de termini, "amb la conseqüent pèrdua de garanties i repercussions negatives per a gran part de la població".

https://www.naciodigital.cat/manresa/noticia/71675/cgt/adverteix/correus/es/collapsara/amb/enviaments/21-d/nadal


Comunicat de CGT Correus Barcelona:

dptsjanxcaetyr8.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció