CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia que CCOO i Institut Grifols de Parets del Vallès vulnera la legitimitat del Comitè d’Empresa

Dijous, 11 novembre, 2021

La Secció Sindical CGT Grifols la més representativa dins del comitè d'Institut Grifols amb 9 persones en consens amb les seccions sindicals de SOMOS (1 persona), USOC (3 persones) i UGT (5 persones), que conformen la majoria d'un Comitè de 23 persones.

Des d'aquesta Secció Sindical CGT volem manifestar:
Des del 2019 l'empresa va prendre la determinació de no pactar ni acordar res amb el Comitè d'Empresa d'Institut Grifols, vulnerant les majories i negociant solament amb la secció sindical interempreses de CCOO.

Des de llavors fins ara Grifols no ha deixat de vulnerar els drets del Comitè d'Empresa, rebutjant establir qualsevol tipus de negociació o diàleg amb aquest. Aquest fet ha provocat que hàgim d'acudir a la judicialización dels conflictes, que Inspecció de treball aquest inundada de denúncies i que les relacions laborals siguin cada vegada més tibants.

El dia 2 de novembre l'empresa va convocar a les diferents seccions sindicals per a parlar de les noves eines de flexibilitat. La secció sindical de la CGT considerem i manifestem que no s'havia convocat al comitè d'empresa que és l'òrgan sobirà i que no anàvem a participar de cap farsa.

Una altra vegada l'empresa i la secció sindical de comissions obreres, minoritària en el comitè d'empresa (5 membres de 23), es van asseure per a arribar a un preacord on es pacta de tot menys el pla de flexibilitat proposat de manera unilateral per la companyia.

Però quan ja pensàvem que això no podia anar a pitjor l'empresa decideix signar un preacord amb CCOO per a
vulnerar més drets, tant del Comitè d'Empresa com de les persones treballadores d'Institut Grifols. Aquest preacord, que es preveu signar el dia 4 de Novembre a la tarda, posa fi a la sobirania del Comitè d'Empresa d'Institut Grifols i trenca definitivament les relacions laborals.

Ens lleven la potestat d'assignar l'empresa del servei del menjador que actualment la té la representació legal de les persones treballadores, modificant el pacte del comitè d'empresa de IG de 1995 una secció sindical minoritària modifica un pacte articulat del comitè d'empresa! Volen suprimir l'economat laboral (Establiment en el centre de treball que subministra aliments de primera necessitat a preu de cost, que és el mateix preu que li costa a l'empresa amb proveïdor) aquesta judicialitzat (Donant-nos la raó en totes instàncies Jutjat socials, Tribunal Superior de Catalunya) i a l'espera del Tribunal Suprem recorregut per l'empresa.

Tot a canvi d'un dia de lliure disposició coincident amb l'aniversari de la persona treballadora (per al col·lectiu de mà d'obra directa, que no específica al fet que departaments/àrees/posats afecta).

No permetrem que continuïn pactant avui en detriment de les condicions laborals de demà.
Secció Sindical CGT Institut Grifols