CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denúncia que Correos acumula més d’un milió d’objectes postals i deixa sense repartir cada dia un terç de la província de Barcelona

Dilluns, 11 agost, 2014

CORREOS ACUMULA MÉS DE 1.040.000 D'ENVIAMENTS A BARCELONA I DEIXA SENSE REPARTIR DIÀRIAMENT A UN TERÇ DE LA PROVÍNCIA

Des de CGT Correos Barcelona informem que augmenta l'acumulació d'objectes postals a Correos i en més d'un terç de zones de repartiment no es distribueix la correspondència diàriament.

En l'actualitat ja hi ha acumulats 1.040.000 enviaments en el CTA (centre de tractament automatitzat) de Sant Cugat del Vallés, aquesta acumulació no és fortuïta, és estructural, durant tot l'any hi ha puntes d'acumulació però en el període estival augmenta per la no contractació del personal necessari, no s'estan cobrint les baixes, les jubilacions ni les vacances. A més els pocs contractes que estan fent són precaris (mitja jornada cobrant menys de la meitat del sou), sent el responsable d'aquesta situació la Direcció de Correos.

Des dels diversos centres de repartiment també hem estat informats que no es cobreixen totes les places, de fet, de mitjana a un terç de zones de repartiment de la província de Barcelona no s'està repartint diàriament, per exemple en la ciutat de Barcelona, El Prat, Igualada, Vilanova i la Geltru, etc.

L'obligació de Correos per la llei 43/2010 del servei postal universal en el seu article 24 estableix que “els lliuraments es practicaran, almenys, tots els dies laborables de dilluns a divendres”. Així que Correos està vulnerant el dret dels ciutadans de rebre el correu amb qualitat.

Tot això succeeix en un moment en que Correos, una empresa pública, ha declarat beneficis per més de 65 milions d'euros, mentre està destruint ocupació, 15.000 treballadors menys en els últims 5 anys; amb una contractació pràcticament nul·la i precària quan n'hi ha i fent que els seus treballadors duguin unes càrregues de treball difícilment sostenibles.

Alberto Calvo, CGT-Correos, 679 014 604

Carlos Navarro, CGT-Premsa Barcelona, 649 839 490

12 d'agost de 2014

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció